Näitlejanna viibib BBC teatel praegu filmivõtetel Cambridge´is. Hollywoodi filmi kaasprodutsent on BBC Films. Hughesit kehastab Daniel Craig, kes astus üles ka Sam Mendesi filmis “Teekond hukatusse”. Paltrowi ema Blythe Danner kehastab Plathi ema Aureliat. Filmi režissöör on uus-meremaalane Christine Jeffs. Ameerikas sündinud Plath ja Hughes on sõjajärgse maailma ühed tuntumad poeedid ja nende kibemagusat suhet on sageli nimetatud möödunud suurimaks armastuslooks.

Nad Cambridge`i ülikoolis õpingute ajal ning abiellusid 1956. aastal. Plath tappis end 1963. aastal majapidamisgaasiga, kui Hughes ta teise naise pärast maha jättis. Mitmed Plathi austajad on nimetanud meest mõrtsukaks ning ta nimi on poetessi hauakivilt Yorkshire’is mitu korda maha raiutud.

Eraklik Hughes otsustas end Sylvia Plathi austajate rünnakute eest mitte kaitsta. Ta esines avalikkuse ees vähe ega kommenteerinud kuni luulekogu väljatoomiseni kordagi oma kuueaastast abielu.

Poeedi 1998. aastal avaldatud luulekogu “Birthday Letters” heitis valgust nende keerulisele abielule ning pälvis nii kaastunnet kui ülistavaid arvustusi.

Hughes suri 1998. aastal vähki, ta oli siis 68-aastane. Eluajal ei lubanud poeet oma elulugu tuua ei kinolinale ega lavalaudadele.

Filmile andsid rohelise tee luuletajate lapsed Nicholas ja Frieda Hughes.