Juba algusest peale on Tallinna päeva korraldamise peaeesmärk olnud tõsta tallinlastes oma kodulinna tunnet. 2017 on laste ja noorte aasta ning seetõttu on ka Tallinna päeva raames plaan tuua kokku võimalikult palju noori, et teha koos üks lahe ühisaktsioon. Ürituse linnapoolne korraldaja Elo Eesmäe kommenteerib: „Ühistegevustes peitub jõud ning tahame noortele pakkuda suurt emotsiooni ja koos tegutsemise kogemust. Nii lennuka ideega ei ole me veel kunagi noori kõnetanud, aga juba praegu näeme, et üritus on väga hästi vastu võetud ning noored on väga elevil.“

Eesti YouTuberite kommuuni esindavad laval Nele Kirsipuu, Maria Rannaväli, Victoria Villig, Liina Ariadne Pedanik, Karlos Kolk, Kaspar Kolk, Gregor Lillemets, Rauno Raiesmaa, Martins Lapins ja Martti Hallik. Tantsu autor Nele Kirsipuu ütles, et võttis flash mob’i tantsu mõtlemise ja õpetamise ülesande meelsasti vastu, kuna tants teeb tuju alati rõõmsaks. Eriti veel siis, kui seda saab teha paljude lahedate inimestega koos. „Tantsu tegin võimalikult lihtsa, et kõik jõuaksid jälgida ja oskaksid kaasa teha. Usun, et meie suurest ühistantsust saab iga osavõtja vägeva kogemuse ja muidugi laheda video,“ ütles Nele.

„Karl-Erik Taukar on kohe välja tulemas uue singliga ning just sellele loole on tants seatud. Laul räägib sõpradest ja koosolemisest ning oli ilmselge, et just see on õige laul, millele üles ehitada Eesti suurim flash mob,“ kommenteerib Elo Eesmäe.

Laul ise kestab küll ainult kolm ja pool minutit, kuid selleks, et kõik sammud selgeks saaksid, tegid Eesti YouTuberid enda kanalile spetsiaalse õppevideo ning ka kohapeal õpetavad nad kõigile sammud selgeks. Harjutamine algab kell 16.00 ning orienteeruvalt 16.30 pannakse kaamerad käima ning algab Eesti suurim flash mob.