Olen praeguseks juba üle kümne aasta tennist mänginud ning soovin oma arengut jätkata USA-s ja samal ajal ka palju võistelda. Ameerikas on kolledžisport ülipopulaarne ning seal on loodud selle jaoks väga head tingimused.

Ka tennis on seal väga populaarne ning mitmed sajad ülikoolid võistlevad omavahel erinevate tiitlite nimel. Üldjuhul on ülikooli tennisetiimis 8 kuni 12 mängijat ning neid treenivad kaks treenerit. Trenni tehakse väga kõvasti ja professionaalselt.

Tiimid võistlevad seal kuue erineva divisjoni vahel, alustades tugevamatest: 1., 2. ja 3. division, seejärel NAIA, NJCAA ja kõik ülejäänud nõrgemad tiimid. Igas divisjonis on oma edetabel ning iga tiim võitleb parima koha pärast. Teise divisjoni tiimidel on kindlasti suurimaks eesmärgiks jõuda esimesse divisioni, seega toimuvad pidevad kohtumised erinevate tiimide vahel, erinevates kohtades üle kogu Ameerika.

Pidevalt reisitakse mööda erinevaid linnasid ja osariike, mis on ju tegelikult väga mõnus ja põnev. Lisaks leiab nii palju uusi tutvusi. Olen ise korduvalt USA-s käinud ja kahtlemata on tegu ühe minu lemmikriigiga. Seega olen väga põnevil, et sinna nüüd õppima lähen ning loodetavasti jään sinna ka pärast õpinguid elama, eks näis.

Et ülikooli üldse saada, on vaja kindlasti ära teha SAT ja TOEFL testid ja esitada tennisevideo oma mänguoskustest (video allpool) treenerite jaoks. Ülikooli stipendiumi saamiseks peab mängijal olema kindlasti korralik mängijataust, sest ilma hea edetabeli kohata oma riigis ja maailma edetabelis on stipendiumit väga raske saada.

Mina sihin kindlasti tervet (100%-st) stipendiumit ja olen tegelikult ka juba mitmeid pakkumisi saanud. Ise maksta on seal üsna raske, kuna head ülikoolid maksavad 40 000-70 000 USA dollarit aastas. Olen saatnud ligi 200 kirja erinevate ülikoolide treeneritele ja saanud palju positiivset tagasisidet. Suhtlen pidevalt treeneritega läbi Skype´i ja e-mailide, treenerid uurivad lähemalt mu tausta, tahavad teada, millised on mu eesmärgid, perspektiivid jne.

Siin on minu video ülikoolide jaoks. Mis arvate?