“Koolitundides tehtavad projektid jäävad tihtipeale teoreetilisteks ja palju tehakse sahtlisse, kuid võistluse lõpptulemust saab ka päriselt poelettidel näha tänu koostööle reaalse kliendiga, mis lisab uue mõõtme õpilase motivatsioonile,” ütles võistluse algataja Tallinna Polütehnikumi meediaosakonna juhataja Marko Levin. Ta selgitas, et kahe tiheda võistluspäeva jooksul tuleb noortel luua ajakirja Inseneeria erinumbri esikaane ja artikli kujundus.

Eesti Trükitööstuse Liidu volikogu liikme Koit Variksoo sõnul aitab võistlus õpilastel vaadata nii trükiala sisse kui ka laiemalt tajuda jõude, tänu millele tööstus toimib. Ta lisas, et võistlusel tunnetatakse oma eriala puht praktilist poolt – tutvutakse tehniliste tingimustega, ollakse sunnitud mõtlema teemadel, nagu kellele, miks, mida ja kuidas. Variksoo peab nii graafilise disaini kui ka trükiettevalmistuse haridust igati tulevikualadeks. ”Usun, et sellist aega ei tule, kui keegi midagi ei trüki,” lisas ta.

Kutsevõistlus ”Trükis” toimub neljandat korda ja tänavu on võistlustules 20 noort. Võistluse eesmärk on tutvustada kujundusgraafika ja trükitehnoloogia erialasid. Võistlusel osalevad koolid, kelle õppekavas on trükiste kujunduse ja/või trükifailide ettevalmistusega seotud erialad.

Võistlust korraldab Tallinna Polütehnikum koostöös Sihtasutuse Innove, Eesti Trükitööstuse Liidu ja Director Meedia OÜga. SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis ning abistab koostööpartnereid võistluste korraldamisel ja teavitustöös.

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

“Trükis 2014” valminud võistlustööde esitlus ja võitjate pidulik autasustamine toimub reedel, 21. novembril, kell 15.00 Tallinna Polütehnikumi saalis aadressil Pärnu mnt 57.