Publikule antud intervjuust selgub, et ka korraldajad said ürituse toimumisega seotud meelsusest ja probleemidest teada meediaga üheaegselt. “Kolmapäeval pressikonverentsil selgus, et sel aastal luba ei saa — eelmistel aastatel pole probleeme olnud. Kuigi politseilt ja teistelt oli nõusolek olemas, siis linn luba ei andnud, tuues ametlikuks põhjuseks ainult ühe sõna — sobimatu,” kirjeldab Hiiesalu. “Linnavalitsusega oleme suhelnud läbi avalike ürituste osakonna ja tervitame siinkohal nende töökat naisperet,” lisab ta personali peale pikka viha pidamata.

Seda korraldaja öelda aga ei soovi, millal ja kas üldse plaanitakse Patarei vanglas edaspidi midagi korraldada. Ta kinnitab, et ei lase end ametnike bürokraatial morjendada, kuid ootab siiski konkreetseid vastuseid: “Ise oleme valinud selle põneva ameti. Teeme ürituse ära ja siis lööme oma otsesed ning kaudsed kulud kokku ja teeme otsuse edasise osas. Oleks oluline saada linnavalitsuselt täpne selgitus selle kohta, miks Patareivile avaliku ürituse luba andmata jäeti!”

“Sellised otsused ei tohi sündida ilma põhjenduseta ja sellest peaksid olema huvitatud kõik, kes Tallinnas üritusi korraldavad. Kui algselt põhjendati keeldumist korraldajate võimetusega avalikku korda tagada, oleks esimese asjana tulnud korraldajale seada konkreetsed tingimused, mida täita. Nagu näiteks turvafirma valik, mahukam turvanõuete täitmise kontseptsioon ja muu säärane. Sellist praktikat ei tohi tekkida, et linn lihtsalt otsustas ja kõik!” on Hiiesalu veendunud.