Peakorraldaja Margus Otsa sõnul on tudengibändide huvi ürituse vastu aasta-aastalt kasvanud. „Sellel aastal laekus konkursile rekordiline arv taotlusi tudengite muusikalistelt kollektiividelt. Näiteks eelmisel aastal esitasid oma kandidatuuri 22 bändi ning 2006. ja 2005. aastal 16. Tundub, et kõikvõimalikud korraldatavad noorte talentide otsimisüritused on julgustanud noori inimesi oma loomingut propageerima ning on seeläbi üldises mõttes oma positiivset mõju avaldanud ka meie üritusele,” sõnas Ots.

36. Peda Folgil esinevad Veebruar, Kognito, The Belka ja KukeProtest. Lisaks konkursi korras väljavalitud bändidele pääsevad automaatselt edasi ka 3. aprillil selguv Noortebändi võitja ning Tallinna Ülikooli tudengibändide peolt „Jäälõhkuja” publikulemmiku tiitli saanud T69.

“Selle aasta üritus on eriline, kuna tuuakse tagasi esimeste Peda Folkide traditsioon — lisaks konkursi korras välja valituile on olemas ka väiksem vabalava. Seal saavad üles astuda tudengiartistid, kelle looming suurele lavale formaadilt ei sobiks,” kommenteeris Ots. “Lisaks vahetasime välja varasema logo välja uue, metsasarve sümboolika vastu, mille autoriks on reklaamiagentuur Brilliant,” lisas peakorraldaja.

Selle aasta Peda Folk on lisatud Eesti Vabariik 90 kultuurisündmuste nimekirja ning kannab Eesti Vabariik 90 märki. “Noorte inimeste entusiasm ja julgus patriotistlike ideede eest võidelda on meie Vabariigi saatust väga palju mõjutanud. Ka Peda Folgi traditsiooni üliõpilaste omaalgatuslikku loomist okupatsiooniajal võib vaadata kui tudengite protesti väljendusvabaduse kaitseks,” ütles Ots.