“Peda Folk on üks legendaarsemaid pikkade aastate jooksul püsima jäänud tudengite muusikaüritusi. Kui algselt oli tegemist vaid väiksemahuliste Tallinna Pedagoogilise Instituudi tudengite poolt tehtud omaloominguõhtutega, siis eelmisel aastal toimunud juubeliüritusel Rock Cafes osales juba üle 1000 tudengimuusika austaja,” kommenteeris selle aasta peakorraldaja Margus Ots. “Seoses suure huviga ürituse vastu eelmisel aastal otsustas korraldusmeeskond viia Peda Folgi ka mahukamasse ruumi — Kultuurikatlasse,” lisas Ots.

Osalemiseks peavad tudengibändid toimetama tutvustava materjali oma loomingust Tallinna Ülikooli Üliõpilaskonna Kultuuriklubile 15. märtsiks. Lisainfot kandideerimise kohta saab ürituse ametlikult koduleheküljelt www.esindus.ee/pedafolk.

“Kuigi nii Tallinna Pedagoogiline Instituut kui ka selle järeltulija, Tallinna Pedagoogikaülikool, on tänapäevaks ajalugu, ei ole Tallinna Ülikooli tudengid loobunud legendaarse ürituse korraldamisest. Eriliseks teeb festivali ka see, et seda teostavad traditsiooniliselt üliõpilased, kes teevad seda oma vabast ajast ilma mingit rahalist tasu saamata,” ütles Ots.

Peda Folk kutsuti ellu 1972. aastal tollase Tallinna Pedagoogilise Instituudi rahvuslikult meelestatud tudengite poolt kui võimalus esitada üliõpilasloomingut.

Kuigi seda võimalust on kasutanud ka tantsijad, moeloojad ja luuletajad, on oma 35-aastase ajaloo vältel üritusest siiski välja kasvanud peamiselt muusikale keskenduv festival.

Peda Folk 2008 toimub 22. aprillil Kultuurikatlas.