Mees ujus rahulikult Malawi järves edela-Aafikas ning tundis end koos sõpradega "elu puhkust" veetes igati mõnusalt, kirjutab briti tabloid The Sun.

32-aastane James Michael sai diagnoosiks schistosomiasis ehk bilharzia. (tegemist on infektsiooniga, mille põhjustab parasiit, kes elab subtroopilistes ja troopilistes piirkondades. Peamiselt Aafrikas, kuid ka Lõuna-Ameerikas, kariibidel, Lähis-Idas ja Aasias. Võib jääda organismi aastateks ja kahjustada tõsiselt maksa, neerusid ja põit.

Pilte mehe kannatustest ja tõve tagajärgedest saab näha siit.

Kensingtonis elav James ütleb, et kui vaatab nüüd tagantjärele Aafrikas tehtud fotod, on tal veider mõelda sellele, kuidas parasiit mööda ta peenist roomas. "Nii ma oma puhkust ette ei kujutanud... Kogu see "elamus" oli sürreaalne ja kummaline".

Aafrika reis leidis aset juba aastal 2017. Toona augustis reisis ta kolme sõbraga Zambiast Zimbabwesse, samuti väisasid nad viieks päevaks Malawit. Seltskond ujus iga päev Njassas ehk Malawi järves, seejärel sõitsid tagasi Suurbritanniasse. Kodumaal aga hakkasid õudused pihta.

Eelmise aasta oktoobris märkas mees, et jalgades pole jõudu nii nagu varem, kuid pani selle aktiivse rattasõidu arvele.

Haiglasse pöördus ta aga siis, kui ka trepist ülesminek hakkas valmistama suuri raskusi. Jamesile kirjutati välja antibiootikumid ja saadeti koju, kuid nädal hiljem tundis ta end veel hullemalt ning läks Chelseas asuvasse Westminsteri haiglasse. "Ütlesin neile, et midagi tõsist on lahti".

Järgnes neuroloogia osakond, veretestid ja muu. Tehti kindlaks, et Jamesi immuunsüsteem nö ründab selgroogu ja nii kaduski kontroll jalgade üle. "Olin siis kuus kuud steroidide peal, kuid ikkagi ei teatud, mis seda kõike põhjustas."

Lõpuks mõistsid Troopiliste haiguste haigla arstid, et põhjuseks oli parasiit, kes roomas tema peenisesse ja poetas tema kehasse ka munad.

Haigus nimega schistosomiasis on infekstioon, mida põhjustab parasiituss, kes elab troopilistes vetes ja keda leidub peamiselt Aafrikas. Kui uss kehasse pääseb, liigub ta mööda verd makku ja mujale sisikonda. Paari nädala pärast alustab ta munemist. Osa neist hävitab inimese immuunsüsteem, kui aga mõni jääb alles, hakkavadki nad tegutsema.

Kui diagnoos oli olemas, sai James ka vastavat ravi. "Infektsioon sai hävitatud, kuid tundsin end ka ise täiesti jõuetuna. Mulle öeldi, et mul on 30%-line tõenäousus täielikult paraneda - 10 aastaga". Esialgu oli ta haiglas kolm kuud, liikuma pidi ratastoolis. Ühtlasi oli tal ravimite tõttu ekstreemne akne seljal ja kätel, lisaks kõhulahtisus.

James ütleb, et see kõik on olnud kohutav. "Tunnen end, justkui roniksin üles mäest, mille lõppu ei paista, kuid millest ma pean üle saama".