“Kõige tähtsam küsimus” näitab, kuidas leida endast julget mõtlemist ja pealehakkamist ning teha ära asju, mis kõige enam rõõmu ja rahuldust pakuvad. See on raamat, mis aitab Sul ennast paremini tundma õppida.

Populaarsuselt teine on Lennart Meri “Hõbevalge”, mille uue trüki müük igati edukas.

Kolmandal kohal on avameelne raamat ühe Eesti tuntuima telesaatejuhi sulest, mis pajatab tema elust Ameerika Ühendriikides — Maire Aunaste „Viis aastat peidus” on ka sel nädalal ostetuimate hulgas.

-----------

4. Rhonda Byrne „Saladus“, Pilgrim
Eelmisel aastal kogu maailmas raamatumüügi edetabelite vallutaja! Sa hoiad oma käes Suurt Saladust… Seda sajanditevanust Saladust on põlvest põlve edasi antud, ihaldatud, peidetud, kaotatud, varastatud ja tohutute rahasummade eest ostetud. Seda teadsid nii mõnedki ajaloo suurkujud: Platon, Galileo Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ja paljud teised leiutajad, teoloogid, teadlased ja suured mõtlejad. Nüüd avalikustatakse Saladus kogu maailmale. „Saladusest õppides saad teada, kuidas sa võid olla keegi, kes sa olla tahad; saada kellekski, kelleks sa tahad saada, või teha seda, mida iganes sa tahad teha. Sa saad teada, kes sa tegelikult oled. Saad teada tõelisest hiilgusest, mis sind elus ees ootab.”

5. Paulo Coelho „Brida“, Pilgrim
„Brida” on Paulo Coelho kolmas romaan, mille ta pani kirja üsna pea pärast „Alkeemikut”. See on raamat vabadusest. Lugu jutustab noorest naisest, kes süüvib nõiakunsti ja erinevate maagiatraditsioonide kogemuste omandamisse.

6. Sass Henno „Mina olin siin.Esimene arest“, Eesti Päevaleht
Ühelt poolt on see lugu noortest, kes elavad väljaspool kehtivaid seadusi, käibetõdesid ja moraalinorme. Teiselt poolt on see ühe poisi ülestunnistus sündmustest, mis on jäänud piisavalt kaugeks, et neid saaks valutult jutustada. Raamatust on tänaseks välja antud juba kolm trükki ning see on lugejate hulgas jätkuvalt populaarne. Ka aasta oodatuim kodumaine mängufilm — René Vilbre “Mina olin siin” põhineb käesoleval lool.

7. Kairi Fimberg, Ann Hannula „Austraalia-Down Under“, Pegasus
„Austraalia — Down Under” on lugu Austraaliast ja austraallastest — maast, mille suurim rikkus on selle looduslik ilu: lõputu päikesepõlenud horisont, paksud troopilised vihmametsad, jahedad lõunarannad; ja inimestest, kellele on omane lihtsus ja sõbralikkus. See on lugu kahe reisihimulise noore avastusretkest ja ühest hoopis teistmoodi veedetud aastast maakera kuklapoolel Austraalias. „Austraalia — Down Under” ühendab endas reisipäeviku, reisijuhi ja fotoalbumi.

8. Anna-Maria Penu „Minu Hispaania“, Petrone Print
Minuga juhtus nagu muinaslugudes ikka: läksin otsima maailma ja leidsin enda. Armusin küll ka, kuid armastus pole muud kui mootor.
Esiti oli muidugi raske: läbikukkunud katsed oma kirjutisi avaldada, baaridaami ja tantsija tööst saadud sandikopikad, mis näljast ikkagi ei päästnud, tajumine, et oled võõras, ja selle teadmisega leppimine.
Lisaks kleebib su päritolumaa, su välimus ja aktsent sulle kohalike silmis kõikvõimalikke kahtlusi külge. Ega’s midagi! Pead hakkama ennast, oma identiteeti otsast peale ehitama.

9. Elis Aunaste „Katrin Karisma: Minu ilus elu“, Fookusmeedia
“Ma olen ikka täitsa alasti siin,” ütleb armastatud näitleja Katrin Karisma oma elulooraamatu “Minu ilus elu” kohta.
“Minu arust ei ole mõtet teha ebasiirast asja. Kui juba siis juba. Ja siin ma nüüd olen — kogu oma siiruses. Minu jaoks oli oluline, et raamat saaks huvitav. Et kui korra kätte võtad, ei taha enam käest panna. Ja mulle tundub küll, et see raamat on põnev. No eks ma olen oma elu ka üksjagu põnevaks elanud. Alustasin selle raamatuga ajal, mil mu pool nägu naeris ja teine nuttis. Miski mu elus polnud järsku enam endine, ja ehkki ma tahtsin edasi liikuda, rippusin emotsionaalselt vanade mälestuste küljes nagu kirp. Ja siis ma muudkui meenutasin, kuidas ma kõik need 60 aastat olen elanud.” Värvitrükis raamatus on kokku üle 140 foto.

10. Angeelika Kang „Pirukad 2“, Ajakirjade Kirjastus AS
Sarjas ”100 rooga” ilmunud enimmüüdud raamatu järg samadelt autoritelt.
Sisaldab nii vanu häid klassikalisi kui ka uusi trendikaid pirukaretsepte, mis on pärit maailma eri köökidest. Kõik 50 kauni pildiga esitletud pirukat on kindlasti proovimist väärt.