1. Leia aega iseendale
Koolinädal on ilmselgelt üsna väsitav ja akna taga laiuv pimedus ei ole tihti eriti tegutsemistahet arendav. Sellest hoolimata on taoline aeg heaks ettekäändeks, et natuke lõõgastuda või lihtsalt puhata ja magada. Alati ei peagi midagi tegema, mõnikord võib võtta aega vaid enda jaoks.

2. Kinno, teatrisse, kontserdile, pere või sõpradega välja
Millal sa viimati mõnda uut filmi vaatasid või lavalaudadele jõudnud teatritükiga tutvusid? Nädalavahetus on nendeks tegevusteks just ideaalne aeg – samal ajal kui väljas valitseb külm pakane, saad sina vahvat komöödiat või kontserti nautida. Kutsu sõbrad või pere kaasa ja veetke koos kultuurne õhtupoolik. Vahel võid ju täiesti vabalt semud enda juurde kutsuda ja koos nendega ühise filmiõhtu korraldada või hoopis välja minna ja end pisut tuulutada. Kui argiõhtutel aega napib, siis nädalavatused on ideaalsed selleks, et midagi põnevat ette võtta.

3. Mine jalutama
Mõnele inimesel meeldib väga pimedas väljas käia ja üks jalutuskäik sobib õhtusse imehästi. Kuigi esialgu ei pruugi õueminek eriti ahvatlev tunduda, siis tegelikult on värskus rahustav ja muudab pea selgemaks. Kui pimedus siiski hirmu tekitab, on hea idee minna valgel ajal rabasse või parki, miks mitte isegi mere äärde. Teed on lumised, mäslev meri muudab mõtted selgemaks ja õhk on mõnusalt karge, selline käik jääb kauaks meelde.

4. Otsi endale uus hobi
Oled ehk juba ammu mõelnud, et tahaksid tegeleda millegi uue ja huvitavaga? Nüüd on õige aeg sellega alustamiseks. Võib-olla lähed hea meelega lauluringi või nokitsed kodus käsitööd teha? Kõik on sobilik, sest meeldivate asjadega tegeledes lähevad sünged tunnid meelest ja pime saab kergemini üle elatud. Nädalavahetus tuleb alati kiiremini, sest midagi motiveerivat on ootamas ja järjekordne kooliminek ei tundugi nii õudne.

5. Küpseta midagi maitsvat või mine kohvikusse
Praegu on ideaalne aeg mõne uue ja mõnusa toidu valmistamiseks. Väljas on külm, kuid köögist magusat koogilõhna tundes läheb see kiirelt meelest. Eriti hea on hiljem hõrku küpsetist kuuma tee kõrvale nosida ja samal ajal televiisorist humoorikaid saateid vaadata. Kui endal küpsetamine väga hästi välja ei tule, ei keela keegi kohvikusse minna. Loomulikult võid käigud omavahel ühendada – külasta esmalt mõnda kultuuriasutust või muidu meeldivat kohta ning pärast seda sea sammud kohvikusse.

6. Võta ette midagi ekstreemset
Tee midagi sellist, mida sa kunagi varem teinud ei ole, kuid väga tahaksid. Millegi uue proovimine aitab argirutiinist välja tulla ning kindlasti on sul hiljem midagi, millest sõpradele rääkida ja veel kaua meenutada.