Rahvusvaheliste õpingute võimalus on bakalaureuseõpingutega alustavale noorele hea võimalus maailmas reisida ja õppida tundma erinevad kultuure, keeli ning avardada silmaringi. EBS-i tudengid on mõistnud, et globaalse kogemuse saamiseks tuleb välja astuda oma mugavustsoonist ning liikuda pooleks või kogu aastaks uude keskkonda. Igal aastal läheb EBS-ist välismaale vahetustudengiks 40–50 üliõpilast.

Oma mõtetest ja kogemustest vahetusõpilasena räägivad Estonian Business Schooli tudengid Vincent Ray Lambin (ettevõtluse ja ärijuhtimine, tehnoloogiaettevõtluse suund) ja Victoria Tääker (rahvusvaheline ärijuhtimine, rahanduse ja majandusarvestuse spetsialiseerumisuund).

Vincent õppis vahetusõpilasena 2015/2016 õppeaasta sügissemestri Kanadas Queen's School of Business, linnas nimega Kingston. Oma ülikoolivalikul lähtus ta EBS-i partnerülikoolide laiast valikust, määravaks sai siiski võõrustava ülikooli riik, sest usaldus koduülikooli poolt tehtud eelvaliku osas oli suurt. Vincent õppis Kanada ülikoolis huvitaval ajal, mil toimus kooli nime vahetus – alumnus Stephen Smith annetas 50 miljonit dollarit oma ülikoolile, tänu millele sai kool uue nime ning tudengitele avanesid paremad õppimisvõimalused ja -tingimused.

Victoria valis EBS-i partnerülikoolide seast ESIC Business and Marketing Schooli Hispaanias. Määravaks sai huvi hispaania keele ja kultuuri vastu. Kuigi neiu tunnistab, et enamik ajast tuli suhelda inglise keeles, sai palju näha ja õppida kohalikku kultuuri, lisaks praktiseerida ka hispaania keelt, mida sai eelnevalt kodumaal õpitud.

EBS-i üliõpilaskond on ühtehoidev ja hooliv, mistõttu on suureks abiks valiku tegemisel just need tudengid, kes on ise vahetusüliõpilased olnud. Nõuanded, millele tähelepanu pöörata, võivad esmapilgul tunduda tähtususetud, ent hiljem kogu õppimisrõõmu viia. Et nautida ja võtta välisõpingutest maksimum, tasub hoolikalt kuulata juba käinud üliõpilaste kogemust.

Nii Vincenti kui ka Victoria sõnul mängib olulist rolli nii ülikooli valikul ja otsusel vahetustudengiks minna ka kindlasti EBS-i poolne julgustus. EBS-i International Office’ i käest saab olulist infot nii vastuvõtva riigi, ülikooli kui ka seal käinud tudengite tagasiside kohta. Professionaalsed konsultandid ja head suhted tagavad turvalise ja usaldusväärse asjaajamise üliõpilasele, kes saab keskenduda oma õpingutele ja ei pea muretsema asjaajamise pärast.

Vincent ja Victoria ütlevad kui ühest suust, et vahetustudengina veedetud periood annab uue perspektiivi nii kodumaale kui ka oma erialavalikule. Nad soovitavad astuda mugavustsoonist välja ning võtta ette tee laia maailma.

EBS-is algas talvine vastuvõtuperiood. Alusta kraadiõpingutega juba jaanuaris 2017. Vastuvõtudokumente oodatakse kuni 11. jaanuarini 2017. Loe erialade kohta SIIT ja esita sisseastumisavaldus SIIN.

Jaga
Kommentaarid