Ometi on liikvel ka seesugune haruldane kavalerideliik, kes kuidagi ei suuda ja ei taha üksi olla. Isegi mitte lühiajaliselt. Vaevalt üks üürike suhe läbi, kui juba käevangus uus pruut. Taas kord kõige õigem ja ilusam.

Noor inimene peab ka üksi olema

Ei maksa kurvastada, kui kõigil klassikaaslastel on juba keegi, kellega salaja nurga taga musitamas käia. Pikema küpsemisajaga noored kogevad ja õpivad samal ajal muid häid asju: iseennast tundma ning oma soove ja unistusi mõistma. Armastus on küll elus kõige olulisem, kuid enamasti sisaldab ta endas palju muudki, kui lihtsalt õnnetunnet ning pidevat värinat kaaslase juureolekul. Armastus on andmine. Seetõttu peab noor enne kestvat ja tugevat tunnet ka sisemiselt kasvama.

Noormeeste jaoks ei ole see sisemine külg vast nii oluline. Armutakse ilusasse tüdrukusse ning tahetakse lähedust. Armumistunne võib lahvatada hetkega ning sama kiiresti ka kustuda. Seetõttu ei ole ka midagi imelikku, et noormehed koolipõlves pruute tihemini vahetavad, kui jälgida jõuab. Ilmselt nad arvavad, et elu ilma pruudita polegi mingi elu. Kahekesi on lõbusam tantsimas käia ning kahekesi tundub kogu kooliaeg paljuski lõbusam. Püsisuhte peale vaevalt keegi mõtleb. Noorus tundub igavestikestev pidu.

Terviklik ka üksinda

Pidevalt suhtest suhtesse surfates võib jääda hinge mingi auk ning aegagi ei oskaks täita siis, kui poleks seda kellelegi raisata. Tühimik tuleks täita teisiti – kujuneda inimeseks, kelleks oled alati tahtnud saada ning küllap tulevad siis ka küpsemad suhted.

Poisse ning tüdrukuid eristabki nägemus suhetest. Kui tütarlaps tahaks kedagi kindlat ja pikaajalist, siis noormeestele ei ole see niivõrd tähtis. Oluline on vaid hormoonide möll veres. Ajapikku see muidugi muutub ja prioriteedid saavad paika.

Soovitused poistele:
Ärge rutake tühimikku uue tüdrukuga täitma. Otsige üles sõbrad, kes olid siis, kui veel koos pulli ja sporti sai tehtud. Vaadake, mis teie kodus vahepeal on toimunud. Korraldage poisteüritusi: paintballi või telerimänguõhtuid. Leidke iseend üles.

Keskenduge uutele ja huvitavatele asjadele. Võtke langevarjuhüppetrenne ning tehke see ära. Liikuge uutele väljakutsetele vastu. Lugege raamatuid ning proovige kokakunsti. Te veel imestate, kui palju on ilmas põnevaid alasid ka pidutsemise kõrval. Elage läbi need unistused, milleks enne aega ei jätkunud.

Ärge sõltuge armumistundest, see on küll nagu narkootikum, kuid pidev sõltuvustunne ei tee tervisele head. Kui siis viimaks kellegi leiate, olete isegi üllatunud, kuivõrd muutunud on ka teie suhtumine paarisuhtesse ning mis kõige olulisem – püsisuhtesse. Ühtäkki tundub see nii tore.