Alanud nädalal leiab Pirita Majandusgümnaasiumis aset suitsetamisvastane kampaania, mille algatajaks on sama kooli õpilasesindus ning mille õnnestumisele aitab omaltpoolt kaasa ka Pirita alaealiste komisjon.

Projektiga, mis kannab noorte enda poolt väljamõeldud nime, ’(niko)tiin love’, soovitakse panna kõiki teismelisi mõtlema sellele, kuivõrd kasutu tegevus on suitsetamine ning kuidas oma energiat tasuks selle asemel kulutada hoopis kasulikemate huvide peale.

Märkimisväärne on see, et projekti eestvedaja, Pirita Majandusgümnaasiumi abiturient Henri, kuulus veel nädalapäevad tagasi ise suitsetajate ridadesse, kuid püüab samuti koos teiste noortega projektist tiivustatuna halvast harjumusest loobuda. Kindlasti ei saa see kerge olema, kuid piisava tahtmise korral ja seltskonna toel, on see siiski võimalik. Projektiga püütakse süstida noortesse suuremat huvi oma tervise hoidmise vastu.

Suitsetamisvastase kampaania raames viiakse läbi fotokonkurss teemal „Fun võib olla ka suitsuta“, mis kutsub noori üles pildistama kõike lahedat, mis võiks olla suitsetamisele meeldivaks alternatiiviks. Lisaks on võimalus osaleda plakatite valmistamise konkursil.

19.oktoobril kell 10 – 12, toimub 7-8 klasside õpilastele Pirita Majandusgümnaasiumi aulas seminar, kus suitsetamise kahjulikkusest nii tervisele, sotsiaalsele staatusele kui ka rahakotile, räägivad erinevate eluvaldkondade inimesed ja noored ise, kes antud terviseohuga ka ise päevast päeva kokku puutuvad. Seminari avasõnad lausuvad kampaania initsiaator Henri Siht ja Pirita linnaosa vanem Tiit Terik, kes on samuti olnud kunagi suitsetaja ja tänaseks juba aastaid sellest loobunud.

2. novembril kell 11, näitavad inimesed Eesti Vähiliidust 10. – 11. klasside noortele filmi ja arutlevad teema üle „Ära suitseta – kopsuvähk tapab“. Samal päeval autasustatakse ka foto- ja plakatikonkursi võitjaid.