Matise karjäär algas Tallinna Ehituskoolis, sest ehitusbuumi ajal tundus just seal omandatav haridus olevat hea investeering tulevikku. Siseviimistluse kõrvalt täiendas noormees ennast plaatijana, kellena ta ka tööd sai. "Kui olin aasta plaatinud, otsustasin osa võtta Eesti meistrivõistlustest plaatimise alal. Saavutasin esimese koha. Tänu Innovele (Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus -toim.) saadeti mind Euroopa meistrivõistlustele, kus saavutasin teise koha ning aasta hiljem saadeti mind Maailmameistrivõistlustele, kus saavutasin üheteistkümnenda koha," räägib Matis oma edulugu. Peale võistlusi hakkasid silmapaistvale noorele pakkuma tööd mitmed eraisikud, nii sai plaatija olla iseenda peremees. "Mulle väga meeldis, et sain
ise valida, milliseid objekte teen, mis hinnaga teen ja millal teen. Nii
saingi ettevõtluse pisiku."

Ilus elu sai aga majanduslanguse ajal läbi. Ehitus kuivas kokku koos tööde hindadega ja nii polnud noormehel enam motivatsiooni sellel alal tegutseda. Tuli vahetada eriala. "Piltlikult öeldes kukkusin tipust otse põhja ning alustasin otsast peale." Nii otsustas Matis kätt proovida hoopis müügialal. "Alustasin telemarketinguga, arenesin edasi business-to-business müügiesindajaks, edasi müügijuhiks ning alles hiljuti sain ekspordijuhiks."

EUM Noorteklubile sai alus pandud siis, kui Matis plaatimiselt müügitööle üle suundus. "Kuna ma ise olen hobikorras DJ ja produtsent aastast 2006, siis nägin vajadust luua muusikakommuun noortele produtsentidele, kus nad saavad oma muusikat jagada ning üksteist aidata," räägib Matis ideest, millele järgnes ürituste korraldamise teenuse pakkumine. Lisaks said noored DJ-d lavakogemust. Organisatsioonis on üle 200 noore, kelle tegemisi jälgivad tuhanded teismelised üle Eesti. Kuna noored DJ-d vajavad ka tehnikat, siis loomuliku jätkuna loodi ka vastav ettevõte (Cue&Play), mille põhitegevuseks on professionaalse Pioneer DJ-tehnika müük.

"Ma olen päris kindel, et kui ma ei oleks läinud ehituskooli, siis ei oleks ma täna seda kõike saavutanud. Miks ma nii arvan? Tänu plaatimistöödele ja võistlustele õppisin ma töötama iseseisvalt ja usun, et see on üks olulisi võtmeid, et saavutada edu. Samuti on edus väga oluline suhtlemisoskus ja seda olen saanud kõvasti harjutada tänu müügitööle," räägib noor ettevõtja, kes oma sõpruskonnas ringi vaadates näeb, et paremini läheb neil, kes on midagi õppinud, sest just eriala annab vundamendi, millele saab ehitada maja ja milleta karjääri alustada on keeruline.

Sellel aastal on Matis kutsehariduse suursündmusel Noor Meister plaatijate kohtunik. "Mul on väga hea meel, et Innove mulle kohtuniku kohta pakkus, sest hinnata uusi talente on tõesti vinge väljakutse."

Kõikidel teistel soovitab ettevõtlik noormees kindlasti minna kutsekooli, sest oma elu alustada omandatud erialaga on kordades lihtsam kui tavalise gümnaasiumitunnistusega. "Täna on tööturul suur puudus spetsialistidest ja just kutsekoolist spetsialistid tulevad. Õige eriala valik on kõige keerulisem, eks tuleb palju usaldada oma kõhutunnet ja küsida endalt, mida ma tahan tulevikus teha."