Viimase teadaoleva sahina põhjustas Jong Uni vanaisa Kim Jong Sung aastal 1994, kui ainsat korda oma naisega avalikkuse ette ilmus ja Ameerika president Jim Carteriga kohtumisele läks, kirjutab The Atlantic Wire.

France24 vahendab, et Kim Jong Uni isa, kes detsembris suri, oli tuntud naistemees, kuid ametlikult vaid ühe korra abielus. Siiski oli tal teadaolevalt vähemalt seitse armukest, kuid teada on vaid nelja nimed, ja erinevatest suhetest kokku neli last.

Tema esimene armuke Song Hye-rim oli Vikipedia andmetel Põhja-Korea filmitäht, kelle ta sundis abikaasast lahutama. Nende suhe sai arvatavasti alguse 1970, kuid seda hoiti saladuses, kuni 1994. aastal, mil Kim Jong Il pärast isa surma võimule pääses. Selgus, et paaril oli ka laps Kim Jong Nam, kes on praeguse riigijuhi vanem vend.

Kimi ametlik abikaasa Kim Young-sook oli kõrge sõjaväeametniku laps.

Ili teine armuke ja praeguse riigijuhi ema täitis aga ametlikult esileedi rolli kuni oma surmani aastal 2004, pärast mida sai Jong Ili armukeseks juba 1980ndatest tema kõrval olnud isiklik sekretär, kes täitis ka kirjade järgi esileedi rolli ning teda tutvustati 2006. aastal Hiina-visiidil kui Kimi naist, kuid teadaolevad andmed abielust Kim Jong Iliga puuduvad.

Nagu kõik Põhja-Koreas on hoolikalt hoitud saladus, mis tasapisi koorub, on ka sealsete juhtide elu olnud siiani kätte- ja arusaamatu.

Spekuleeritakse isegi, et Jong Uni värske kaaslannaga avalikkuse ette ilmumine on mehe püüd murda isa ja vanaisa sissesöödetud traditsioonid ning näidata lisaks oma karmimale poolele ja pehmemat külge.

Alles ta lubas kasutusele võtta ka mobiiltelefonid, näitas rahvale lastele pühendatud päeval Miki-Hiirt ja Karupoeg Puhhi ning on teinud väikseid samme välismaailmaga kontakti loomiseks.

Kui ta veel nüüd sellest naisest räägiks...