Dr. Noormann: Sinu jaoks meeldiv variant on see, kui tema sellise käitumise taga on häbelikkus. Poistel on tihti hoopis kergem suhelda tüdrukutega, kellega on vaid kaaslased, kuid raske rääkidagi meeldiva või veelgi enam - talle armastust avaldanud tüdrukuga. Paberi ja ekraani kaudu julgevad, isiklikult kohtudes häbenevad ja kardavad teha vigu.
Sina saad asja enda kasuks muuta, kui ise veidi julgemalt käitud ja teda sellega häbenemisest üle saada aitad.
Halvem variant on see, kui ta on loonud sinust endale meeldiva ja idealiseeritud virtuaalvariandi ning tahabki vaid sellisega suhelda. Sama inimest reaalselt kohates näevad nad teda teistsugusena ja tema fantaasias lisatud omadusteta. Nii nad teinekord ütlevadki - internetis oled sa ju teistsugune. Või veelgi enam - ole nii, nagu tavaliselt. Ja "tavaliselt"
tähendab siis hoopis seda, et ole nii, nagu ma sind internetis näen, ja oma fantaasiates ette kujutan. Siis on teda hoopis raskem maa peale tuua.
Ajule on virtuaalmaailm hoopis arusaamatum, kui me arvame ja nii on aju jaoks tõesti kaks usutavat, kuid erinevat reaalsust ühest ja samast inimesest. Näost näkku suheldes me kujundame ja muudame teisest inimesest arusaamist iga sekundiga, virtuaalmaailmas suhtleme küll reaalsusel tugineval, kuid fantaasiaga "retušeeritud" isikuga.

Jaga
Kommentaarid