Prantslanna France Marie-Louise Davies (76) oli koos oma britist abikaasaga elanud Suurbritannias juba 50 aastat. Naine kartis väga, mis saab pärast seda, kui Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust. Tal olid sel põhjusel isegi ärevushäired.

France lahkus oma kodust Tewkesburyst tänavu 18. märtsil ja elusana teda enam ei nähtudki. Naise surnukeha leiti kaks päeva hiljem ühelt üleujutatud põllumaalt, ta oli uppunud. Juhtunu leidis aset vahetult enne 29. märtsi, mis pidi olema Brexiti tärmin, ent kuupäeva nihutati.

Koroner märkis surmatunnistusel, et tegu oli enesetapuga ja ajendiks võis olla Brexit. Ka naise mees kinnitas, et France oli selle pärast äärmiselt rusutud. Ta oli varasemalt korduvalt depressiooni tõttu ravi vajanud.

Antud juhtum oli äärmuslik, ent on selge, et ka üleüldiselt on Suurbritannias elavad inimesed poliitkempluste pärast pahased. 23. Juunil 2016 toimunud Brexiti referendumist on möödunud juba enam kui kolm aastat. Parlamendi alamkoda kiitis kolmapäeval heaks seaduseelnõu mis takistab Suurbritannia leppeta lahkumist. Briti parlament kukutas samal õhtul läbi ka Johnsoni Brexiti ummikust väljamurdmiseks plaanitud ennetähtagsete valimiste välja kuulutamise katse. Nüüd tehakse järgmine katse esmaspäeval.

Ärilehele rääkis üks londonlane, et praegune olukord on täiesti talumatuks muutunud. "Kuigi ma referendumil hääletasin Euroopa Liidus jätkamise poolt, tahan nüüd lõpuks mingit lahendust. See pidev venimine ja teadmatus on kõige hullem."