"Oleme asjaolude väljaselgitamiseks alustanud kriminaalmenetluse karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi alusel. Kriminaalmenetlus alustati täna, kohtueelne uurimine on alles algusjärgus ning kellelegi kahtlustust esitatud ei ole," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava Kroonikale.

Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kroonika võttis ühendust ka Kristi Loigoga, kes ütles: "Olen seda juba kommenteerinud, et see on väga hea. Saab lõpuks selguse majja."

Kanal 2 teatas 19. juunil, et nad lõpetasid koostöö produtsent Kristi Loigoga, kuna toimetus sai palju vihjeid, et saade pole annetatud raha täies mahus otstarbekalt kasutanud. 29.06 teatas telekanal, et nad tegid Loigo vastu kuriteoteate.

Kristi Nilov advokaatidega

Kroonika pöördus 08. juulil Kristi Loigo poole, et teada saada, kuidas ta kommenteerib Kanal 2 käitumist.

"Mis puudutab politsei poole pöördumist, siis ootan huviga juba pikemat aega, millal politsei minuga ühendust võtab ning mis on süüdistuse sisu!" teatas Loigo.

10. juulil avaldas Põhja ringkonnaprokuratuur, et on otsustanud Kanal 2-lt küsida lisaandmeid otsustamaks, kas on tarvis alustada menetlust produktsioonifirma Õuetuba OÜ, MTÜ Kodutunne ja nende ühingute juhatuse ainuliikme Kristi Loigo suhtes.

"Kristi Loigo väidetava ebaseadusliku tegevuse uurimiseks esitatud kuriteokaebuse läbi vaatamisel pidasime politseiga vajalikuks küsida kuriteokaebuse esitajalt lisaandmeid ning nende laekumisel otsustame kriminaalmenetluse alustamise," ütles Kroonikale Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava.

"Teleprojekti "Kodutunne" tootja teleprodutsent Kristi Loigo ei ole suutnud Kanal 2-le esitada andmeid, mis kahtlused ümber lükkaks ja sellega seonduvalt oli Kanal 2 sunnitud esitama asjaolude välja selgitamiseks politseile kuriteoteate," vahendas Postimees AS Postimees Grupi teadet möödunud kuu lõpus.

Kristi Nilov advokaatidega

Eesti Ekspress kirjutas 15. juulil suure loo "Kodutunde" ärimudeli kohta, kus arutleti, kuidas ja mis raha eest saade valmib. Mitmed saatega lähedalt seotud inimesed avaldasid Eesti Ekspressile imestust: kuhu küll läheb annetuste raha, kui enamasti saab saate tehtud kolmest allikast pärit vahenditest: Kanal 2 produktsioonitasu, omavalitsuste panus ehitajate palkade kujul ja ehituses kasutatud vahendid ning sisustuselemendid, mis on üldjuhul saadud sponsorite toel?

Kui aastal 2019 koguti ainuüksi jõulude ajal 245 000 eurot ning sama aasta saadetes remonditi 20 kodu, teeb see 12 250 eurot ühe koduremondi kohta.

Ekspressile vastas Kristi Loigo järgmiselt: "Isegi kui materjalid tulevad sponsoritelt, on vaja ehitus­tegevuse ja sellega kaasneva eest siiski maksta ja seda tehakse annetuste arvelt ning selle üle peetakse arvestust. Annetuste kasutamist ja nende kasutamise maksustamist kontrollis eelmisel aastal ka Maksu- ja Tolliamet, kes andis juhiseid, kuidas ja mida tuleb teha. Seetõttu asutasime eelmisel aastal Õuetuba OÜ kõrvale ka MTÜ Kodutunne."