Võrreldes täiskasvanuga on laste nina lamedam ja prillid ei pruugi nina peal kindlalt istuda. Seetõttu peab lapsele prille valides tähelepanu pöörama raamide heale istuvusele ja mugavusele. Eriti oluline on prilliraamide valikul see, et prilliraamid oleks lapsele parajad — need peavad istuma ees ideaalselt ning ei tohi olla kitsad, sest muidu hakkavad prilliaisad sisse soonima. Samas ei tohi prilliraamid olla ka liiga laiad, kuna siis on oht, et prilliraamid hakkavad eest ära vajuma. Kindlasti on üks olulisemaid detaile prillide eespüsimisel aisade pikkus. Kuigi prilliaisasid saab teatud määral kõrva tagant parajaks painutada, on oluline veenduda selle võimalikkuses juba prilliraamide valimisel.

Ärge kartke kliendikonsultantidelt abi küsida, nad aitavad meeleldi valida just õiged ja parajad raamid, mis püsivad ees ja on mugavad kogu kandmisaja vältel.

Ükskõik, kas tegu on lapse või noorukiga, kes peab prille kandma pidevalt või ainult teatud tegevuste juures — enamik lapsi on huvitatud sellest, kuidas ta oma prillidega välja näeb. Lapsele ei tohiks suruda peale selliste prillide ostmist, mis talle endale ei meeldi, sest nii võib tekkida olukord, kus ostetud prillid jäävad kappi seisma.

Laste prilliraamid on valmistatud plastik- või metallmaterjalidest. Erinevatel raamimaterjalidel on omad eelised — mõned on elastsemad, teised jäigemad ja vastupidavamad, kolmandad soojemad, neljandad kergemad. Eriti tähelepanelik peaksite olema siis, kui teie laps on allergiline (eriti nikliallergia), siis peaksite valima plastikust või titaanist prilliraamid, et vältida võimalikke komplikatsioone prillide kandmise ajal. Kuna põhieesmärk on ju saada laps rõõmuga prille kandma, et nägemisteravust korrigeerida ja kindlustada parim nägemine, on laste jaoks ilusate prilliraamide valik suurenenud.

Ülevaade Pro Optika soovitatud prilliklaasidest

  1. Ühevaateline kõvapinnaga ja peegeldusvastase kattega prilliläätsel on kogu ulatuses sama optiline tugevus. Monofokaalne ehk ühevaateline prillilääts on lihtsaima ehitusega ühe tugevusega optiline lääts, mille abil korrigeeritakse nägemisteravust vastavalt nägemishäire iseloomule, kas kaugele või lähedale. Prilliläätse paari maksumus on 49 eurot, kuid septembrikuu lõpuni on Pro Optikas need prilliläätsed prillide ostjale tasuta. Ühevaatelisi prilliläätsesid saab täiustada fotokroomse omadusega, toonimise ja pinnakatetega. — see info on samuti liigne selles kontekstis. Fotokroomset omadust ja toonimist saab lisada kõigile eritellimuse klaasitüüpidele, va nendele, mis on laoklaasid ja juba laoseisus olemas ehk valmis klaasid.
  2. Trivex-materjalist prilliklaas. Trivex 1,53 PHD on löögikindel plastikmaterjal, mis sobib eriti lastele, kuna on purunematu — nii on lapsele mugavam ja ohutum. Eriti sobilik on see pallimängudega tegelevatele lastele ja inimestele, kellel peavad olema löögikindlad prilliklaasid. Oma nägemisomadustelt on trivex-materjalist klaasid parema optilise kvaliteediga kui polükarbonaadist prilliklaasid (mis tulid löögikindlate klaasidena turule esimesena). Mujal maailmas käsitatakse trivex-materjalist prilliklaase ohutuna, mis sobivad silmade kaitseks ning tagavad täieliku ohutuse purunemise eest.
  3. Nutitelefonide, tahvelarvutite ja muude digiseadmete turvaliseks kasutamiseks soovitame prilliklaasimaterjali UV410 BlueCut. See on materjal, mis hoiab ära digiseadmetest tulenevat sinist valgust ning hoiab niimoodi ära võrkkesta kahjustamist. See materjal filtreerib osa sinisest valgusest ja sel viisil vähendatakse silmade koormust, samuti annab parema nägemisteravuse kontrasti ja nii väsivad silmad vähem. BlueCut prilliklaas hoiab silmade tervist ja aitab vältida silmade enneaegset vananemist.
  4. Nulux Active on moodne kaugele vaatamise prilliklaas, mis vähendab silmade väsimust ka lähitööl, kuid tagab suurepärase teravuse ka kaugele vaatamiseks. Üleminek tugevustelt on väga sujuv. See prilliklaas on pigem mõeldud alates 20-aastastele inimestele, kelle silmad suurest lähitööst pidevalt väsivad (nt õppimine, lugemine, töö arvutiga).

Kui lapse või nooruki korrektsioon on suurem, soovitame võimaluse korral tellida õhendatud klaasid. Tulemus jääb esteetilisem ja ilusam ning nii kannab laps prille suurima rõõmuga.

Jaga
Kommentaarid