Donald Trump olla väidetavalt uurinud Lõuna-Dakota kubernerilt võimaluse kohta oma nägu Mt. Rushmore'ile graveeritud saada. Kuberner Kristi Noem kinkis presidendile 4. juulil vaatamisväärsuse minikoopia, kuhu oli Trumpi nägu graveeritud. Kink olla humoorikas vastutulek presidendile soovile, kuna ta ei saa reaalselt Trumpi nägu mäele graveerida, kirjutas TMZ.

New York Timesi kohaselt olla Trump käskinud oma abidel eelmisel aastal Noemile helistada ja uurida võimaluse kohta tema nägu Rushmore'ile lisada. Kõne tuli pärast seda, kui Trump olla seda kubernerile ise öelnud, kui Noem Valget Maja külatas. Kuberner oli selle mõtte peale naerma hakanud.

Aga Trump ei teinud nalja ja sellepärast ka kõne tema abidelt. Kuberner aga ei hakanud idee üle kaua mõtlema ja lasi valmistada minikoopia Mt. Rushmore'i vaatamisväärsusest. Viienda presidendi lisamise ideed arutati, aga see ei jõudnud kuhugi. Mäel lihtsalt pole rohkem ruumi.

Donald Trump

Riikliku pargiteenistuse kohaselt paluvad erinevad grupeeringud tihti Mt. Rushmore'i täiendada. Seega ei ole Trumpi soov sugugi unikaalne ega nii väga seotud tema suure egoga.

Skulptuur, mis kujutab George Washingtoni, Thomas Jeffersoni, Theodore Roosevelti ja Abraham Lincolni on disainitud Gutzon Borglumi poolt. Tema ideeks oli kujutada USA kujunemise esimest 150 aastat.

Donald Trump pidas Mt. Rushmore'il eelmine kuu ka suure kõne ning nüüd on selge, miks ta selle koha valis - ta tahab oma nägu skulptuuril näha.