Kes veel ei tea, mis võistlusest jutt käib, saab sellega lähemalt tutvuda siin. Kuigi tiimiliikmeid on 9, sai Noorte hääl varrukast kinni Sandral, Elisabethil, Marial ja Erikul, kes nõustusid oma tegemistest ka lähemalt rääkima.

Et rattad käima lükata, pidid 9. klassi õpilased välja mõtlema originaalse lahenduse vineerplaadi kaunistamiseks. Et aga Sandra töö osutus kõikide teiste ideede kõrval parimaks, hakati ka tema kavandi järgi asja looma.
Küsides Sandralt, kuidas ta endale kaaslased leidis, haaras Elisabeth sõna sabast kinni: “Kõik läksid vooluga kaasa!“

Tiim koos, asuti tööle. Erik tunnistas, et prügikonteinerite kaunistus sai küll alles viimasteks tundideks valmis. Kuid ega töö valmimine nii kergesti ja ladusalt ei läinud. Tiimikaaslased tunnistasid läbisegi, et vahel läks saag valesse kohta, mõne kruviga pandi mööda ja meenutati mitu teist pisihäda lisaks. Erik lisas naljatledes idee looja kohta: „Sandra lõikas tikksaega vahel mööda!“

Õpilasi juhendas RAMi puutöö õpetaja Mari Viik.
„Neile meeldib grupis töötada rohkem, kui individuaalne töö,“ seletas Mari. Kuigi õpilased said ülesandega kenasti hakkama, pidi pedagoog siiski vahel nõu või tehnilise võttega appi tulema.

„Võtke ja tehke!“ rääkis õpetaja tiimile, et neid natuke tagant torkida.
Sel reedel, 22. oktoobril, toimub Solarise keskuses tänavuse jäätmeteavituskampaania Prügihunt lõpuüritus, kus tutvustatakse erinevate läbiviidud konkursside parimaid töid ja premeeritakse võitjaid.

Üritusel on tutvumiseks väljas konkursside “Prügikonteinerite dekoratsioonid” ja “Fantaasiarohked, kuid praktilised prügikastid” võistlustööd. Samuti premeeritakse “Sõprade prügiringi” võidumeeskonda.

Samas toimuvad erinevad Kultuurirosina töötoad, kus saab kätt proovida ajalehtedest nõude voltimise ja punumise, vanast kangast ja lõngast võtmehoidjaid meisterdamise ning riidejuppidest ja nööpidest mänguasjade valmistamisega.