Tudengifestivali troonisid aga kaks traditsioonilist üritust, kus pandi pärjad pähe kahele tudengikollektiivile. Tudengifilm 2012 auhinnagalal linastusid seitse parimat tudengifilmi, mis üksteise võidu nii žürii kui publiku hääli korjasid. Filme hindas žürii koosseisus Jaanus Eensalu, Andrew Bond, Elo Vilks, Indrek Aasna ja Eneli Luts. Tegemist ei olnud žürii jaoks mitte lihtsa ülesandega, kuna filmitegijad olid kõik pannud filmilinale oma parimad trumbid, kogunud kokku professionaalsemad näitlejad ning jätnud ruumi ka tudengilikule meelele. 

Žürii hindas filme kolmes kategoorias. Kõige filmilikuma filmi tiitli ja 1000-eurose stipendiumi Swedbankilt sai Ivan Pavljutškovi film "Valge ruut". Kõige tudengilikumaks filmiks osutus tihedas rebimises Mihkel Tamme film „Arvamusliider“ ning nii Tartu kui Tallinna publiku südamed võitis Moonika Siimetsi film „Aeg ei peatu“.

Trummipõrina saatel selgitati välja ka parim Tudengibänd, kes seitsme vapra seast tõusis kui fööniks, võttes kaasa nii žürii kui publiku poolehoiu. Trummikilede vastupidavust ja lauljate vokaalset võimekust hindasid Andres Kõpper, Mai Palling, Liina Liiv, Jaak Järvekülg ja Piret Laos „Võitja eristus teistest oma noorusliku energiaga,“ rääkis Mai Palling. Žürii sõnul oli võitja laval väga tervliklik ja ehe. „Seda energiat oli nii laval kui ka lava ees, lava kõrval ja lava taga,“ rääkis Piret Laos. Tudengibänd 2012 finaalis valiti vaieldamatult parimaks tudengibändiks Jetpack Stanley, kes pälvis auhinnaks 650-eurose auhinnatšeki Is Music Teamilt.

Sügisene suurfestival pakkis oma asjad mõnusalt hubases miljöös toimunud Luulevabadusega. Ent ka head asjad saavad kord läbi. Festival läheb puhkusele, et tulla taas juba üheskoos kevadpäikesega Tartu Kevadpäevadel 2013.