Uut tüdrukut tal ei olevat. Ma ei saa sellest aru. Ehk oskate teie seletada. Kas välismaal on armastus teistsugune kui meil? Missugused olud sunnivad armastusest loobuma. Kati, 17.

Dr Noormann: Üldiselt on ikka nii, et muutunud olud kontrollivadki armastuse kindlust. On muidugi olud, mis on muutunud vääramatuks jõuks ja neile tuleb alistuda. On pereprobleemid, haigused, vigastused, vangla, sõda, jäädavalt ärakolimine. Need teevad võimatuks kohtumised ja suhtlemise. Kuid ka siis oleks vale väita, et koos sellega peab lõppema ka armastus. Ma ei tea, et ka tunnete psühholoogia muutunud olusid uutmoodi armastuse vajadusega seostaks, sest armastus iseendast pole inimarengus oma olemust muutnud ja bioloogilise mõju poolest ühesugune ka eri kultuurides ja tsivilisatsioonides. Kõige loogiliseks pean ikkagi tunnete jahenemist või uut tunnet, mida ta sinu säästmise nimel tunnistada ei taha.

Kui hoolikalt otsisin, leidsin siiski ka kaks seletust uutele tingimustele, millest sinu poiss ehk rääkida ei tihka ja seletab neid uutmoodi armastuse vajadusega. Esimene neist on võimalus, et avastas endas homoseksuaalse sättumuse ning koos sellega ka võimetuse armastada naisolendit. Kuid sel juhul ei saanud ka tema senine kiindumus olla läbinisti aus. Teine võimalus võib olla religioonide erisuste mõju. Kui ta tegi välismaal elades läbi mingis vormis usulise ajupesu, näiteks äärmusliku islami omaksvõtuga, võib see tõepoolest sarnaneda hüpnootilise sisendusega, et tõeline tunne saab olla vaid oma usu piires. Pead ikkagi oma endise poisiga rääkima ja paluma seletust, millised uued olud tingivad uutmoodi armastust ja millist siis.

Jaga
Kommentaarid