"Kasvasin teadmises, et esoteerika on keeruline teadus, mida enamasti laidetakse just mõistmatusest. Järeldasin sellest, et esoteerika on midagi keerulist ja vajalikku mida uurida.
Selletõttu kohtusin nooruse ajal paljude esoteerikutega ja tutvusin mitmete raamatutega."

"Aastatepikkuse uurimise järeldus: esoteerikud on enamasti kas lapsemeelsed inimesed, kes on isiklikus fantaasias kinni või teadlikud petised.
Esoteerilised teosed jällegi enamasti kellegi isiklik fantaasia, mille ainus konstruktiivne osa eneseusu esilekutsumine."

"Seega pole esoteerika teadus, vaid muinasjutt mida meeltesegaduses või amoraalsed inimesed reaalsena proovivad paistma panna."

"Tõeline keeruline ja konstruktiivne müstika seisneb "igavates" teadusvaldkondades nagu näiteks kvantfüüsika, geoloogia, keemia jne. Kindlasti pole neid valdkondi nii kerge ja emotsionaalne uurida kui mõnda esoteerilist teost, kuid need valdkonnad keskenduvad rohkem teadmiste loomisele, mitte enesele hea tunde tekitamisele."

"Nii et kui te soovite olla teadmiste inimene, siis peate piisavalt loomulikku uudishimu omama, et suudaks ka neid "igavaid" asju huvitavatena näha.
Juhul kui soovite endale fantaasiat luua, mis ajutise heaolu tunde tekitab, siis tutvuge esoteerikaga.
Ebasümpaatne kamp on need, kelle teadmised ja tegevus piirdub esoteerikaga, kuid kes proovivad etendada "teadmiste inimese" rolli."