Publik sai teiste seas kaamera ette "Alegria" kunstilise juhi Bruno Darmagnaci, kes rääkis kirglikult sellest, kuidas Cirque Du Soileil erineb traditsioonilisest tsirkusest ning kuidas etendus läbi aastakümnete algupärale truuks on jäänud, ent siiski pidevalt uusi kõrgusi saavutab.

Alegria on klassikaline Cirque du Soleil’ tsirkuselavastus, mis on saavutanud rahvusvahelise menu ja võlunud kogu maailmas üle kümne miljoni vaataja meeli ning millest võtab osa 55 artisti 15 riigist. Alegria tähendab hispaania keeles vaimustust, rõõmu ja juubeldamist. Baroki- ja ooperihõnguline show paistab silma toretsevate kostüümide, elavas esituses originaalmuusika ja detailirikka lavakujundusega ning pakub atleetlikkust ja artistlikkust ülistavat imelist vaatemängu. Elegantsetes, pea ebamaistes etteastetes demonstreeritakse muljetavaldavat osavust, jõudu ja kiirust.

"See on detailide show ja emotsioonide etendus. Jah, me teeme akrobaatikat, kuna oleme tsirkus, kuid teeme seda väga teatraalsel moel, mis ei sarnane liialt traditsioonilisele tsirkusele. Igal tegelasel on oma tegelaskuju, oma roll välja mängida. See on segu teatrist ja tsirkusest, aga samuti muusikast," rääkis Dermagnac.

Kui tavaliselt oodatakse tsirkuseetendustelt ka loomade etteasteid, siis Cique Du Soleil etendustes on kõik esinejad ühte liiki - inimesed. "Etenduse mõte on näidata, kui võimsateks ja ilusateks asjadeks inimkeha võimeline on. Cirque Du Soleil otsustas juba 27 aastat tagasi, kui see loodi, et kasutab etendustes ainult inimesi. Me oleme jäänud väga truuks "Alegria" algsele kontsptsioonile. Lavastuses, koreograafias, valgustuses ja kostüümides esineb küll erinevusi, kuid muusika ja tegelased ja peamised etteasted on samad. Igal aastal läheb akrobaatika üha paremaks.

Tallinnas annab maailmakuulus Cirque du Soleil kokku seitse etendust, vahemikus 3.-7. aprillini.

Vaata intervjuud: