Teepuu, mille lehtedest õli valmistatakse, kasvab peamiselt Austraalias ning Tasmaanias. Tänaseks on selge, et see eeterlikke õlisid, rasvhappeid ja vitamiine sisaldav segu on tugeva antiseptilise toimega ehk – aitab suurepäraselt akne, marrastuste ja haavade, kõõma, isegi päikesepõletuse vastu.

Õli vaigistab valu ning sobib näiteks peale tugevat treeningut tekkinud lihasvalu eemale peletada. Nohu ja külmetuse peletamiseks aitab hästi veeauru sissehingamine, kuhu on lisatud mõned tilgad teepuuõli. Selle universaalselt tervistavat mõju kasutavad juba aastaid erinevad kosmeetikafirmad, kelle toodetes on teepuuõli sagedasti tähtsal kohal.

Suviseks sääseprofülaktikaks piisab sellest, kui lisada mõni tilk teepuuõli lõhnalampi baasõli hulka. Kui oled aga juba hammustada saanud, toob selle sügelevasse kohta pealemäärimine üsna kiiresti leevendust. Seda universaalset segu tasub proovida ka väsinud ja uutest kingadest katkihõõrutud jalgade puhul jalavanni paari tilga lisamise näol.

Kuna tegu on tugevalt lõhnava ainega, räägitakse teepuuõli puhul ka tema aroomiteraapilisest toimest. Peamiselt mõjub see rahustavalt ning sobib hästi, kui oled tugevasti ärritatud või stressis ning üle töötanud. Mõjub jõuvarusid taastavalt ning aitab tugevdada immuunsüsteemi.

Kuigi ajalooliselt on teepuuõlist ka teed valmistada proovitud, ei tasu seda siiski seespidiselt tarvitama hakata. Kuigi mitte mürgine, on sel äärmiselt vastik maitse ning kahtlemata mõjub ta välispidiselt tunduvalt tõhusamalt. Igaljuhul vihatud vistrikud kaovad õli pealemäärimisel hea õnne korral lausa ühe ööga. Tasub proovida.