Andekas butiigipidajanna

Patricia Field sündis New Yorkis kreeka-armeenia perekonnas. Ta kasvas üles Queensi linnaosas. Patricia karjäär sai alguse, kui ta avas Greenwitch Village’i butiigi aastal 1966. Üle neljakümne aasta on see olnud rahvusvaheliselt tuntud ning olnud ka üheks drag queenide lemmikpaigaks. See butiik on aidanud käima lükata nii mõnegi noore, innovatiivse stilisti ja disaineri karjääri. Täpselt kolmkümmend aastat hiljem avas Patricia ka oma teise poe – Hotel Venuse.

Televisioonimaailma sattus Patricia 1980. aastatel, saades teleseriaali "Crime Story" kostüümikunstnikuks. Sellest sai alguse tema tele- ja filmi kostüümikunstniku karjäär. Miniseriaali "Mother Goose Rock and Rhyme’i" kostüümide eest võitis Patricia Emmy auhinna.

Patricia on tegev ka moekunstnikuna, kelle meelest on mood suurepärane eneseväljendusvahend ja rõivad selle avalduseks. Tema loomingu austajateks on Jennifer Lopez, Britney Spears, Shakira, Mary J. Blige ja paljud teised. Tuleb tõdeda, et moekunstnikuna pole ta pooltki nii hea, kui stilistina. Patricia on ka ise tunnistanud, et talle meeldib stilistitöö moelooja omast rohkem – teiste moekunstnike loomingu kokku miksimises on ta lihtsalt osavam, kui millegi uue loomises.

Sex and the City

Muinasjutuline karjäär sai alguse aastal 1995, mil ta kohtas "Miami Rhapsody" võtetel Sarah Jessica Parkerit. Tulevane stiiliikoon vaimustus juba toona Patricia loomingust ning neist kahest said head sõbrannad. Patricia hakkas „Seksi ja linna“ jaoks töötama läbi juhuse. Produtsendid olid juba valmis saanud pilootepisoodi, kuid vihkasid selles kasutatud rõivaid. Siis meenuski Sarah Jessica Parkerile Patricia talent ning naine kutsutigi sarja. Lugedes sarja stsenaariumi, kujundas ta neljale karakterile erineva, kuid kirgikütva stiili.

Carrie (Sarah Jessica Parker) on kartmatult moekas: tema stiil on eklektiline, ulatudes šikist linnanaisest kuni tujuka seksikiisuni. Kes ei mäletaks tema armastust karusnaha vastu, liibuvat roosat kleiti, sinist D&G satiinist mantlit või hoopiski tema tunnusmärki – kaelakeest nimeplaati? Carrie puhul ei kartnud Patricia miksida kõrgmoodi vintage’iga ning just see tõi tegelaskujule suurt edu. Ka kingad mängivad Carrie’i juures suurt rolli - Manolo Blahnikud ja Jimmy Chood on tema vaieldamatud lemmikud.

Samantha (Kim Cattrall) stiil oli inspireeritud 80ndate seebiseriaalist Dünastia. Samantha armastas Gucci ja Armani võimukaid kostüüme, mis rõhutasid tema enesekindlust. Tema olemust aitavad väljendada suured ehted, erksad värvid, julged materjalid ning lõiked.
Charlotte’il (Kirstin Davis) on armas, konservatiivne stiil, millega käivad alati kaasas kokku sobivad kingad ja kott. Lipsukesed, armsad mustrid ja naiselikud lõiked toovad edukalt esile tema tagasihoidliku karakteri olemuse.

Miranda (Cynthia Nixon)on hästi riietatud karjäärinaine, kes armastab androgüünseid kostüüme, neutraalseid värve ning tagasihoidlikke kingi. Patricia leidis, et Miranda range ja klassikaline riietumisstiil on heaks kontrastiks teistele, naiselikematele tegelaskujudele.

Patricia on öelnud, et sarja alguspäevil oli väga raske saada tegelastele just neid rõivaid, mida tema oleks soovinud. „Ma tegin tohutul hulgal kõnesid ning jätsin automaatvastajatele sõnumeid, kuid keegi ei helistanud tagasi.“ „Kuid teisel hooajal asjad muutusid - brändid said aru, et me anname neile maailma suurima poeakna, kus oma tooteid reklaamida ning tõid meile oma loomingut juba ise.“

Põhjus, miks sari edukaks sai, oli lisaks meeliülendavale moele ka hea ajastus. Patricia sõnul vajasid naised oma päevadesse glamuuri ja sära. Ta oli "Seksi ja linna" kostüümikunstnik seriaali alguspäevadest, aastast 1998, kuni selle lõpuni 2004 aastal.'

"Seks ja linn" oli tänu oma suurepärastele kostüümidele aastatel 2002 ja 2003 Kostüümikunstnike Gildi auhinna nominent ning aastatel 2000, 2001 ja 2004 võitja. Aastatel 2000-2004 oli "Seks ja linn" silmapaistvate kostüümide kategoorias Emmy nominent ja aastal 2002 võitja.

Uued väljakutsed

Seriaali lõppedes ei jäänud Patricia loorberitele puhkama. Aastal 2006 sai temast legendaarse filmi „The Devil Wears Prada“ kostüümikunstnik. Film põhines väidetavalt Ameerika Vogue’i peatoimetajal Anna Wintouril, kelle mõju moemaailmas on äärmiselt suur.

Seetõttu oli Patricia sõnul disaineritelt rõivaid saada üsna raske. Kuid see teda ei takistanud – filmis näeb peategelast Miranda Priestly’t kandmas isegi Pradat ning Anne Hathaway’d Chanelis ning Dolce&Gabbanas. Film nomineeriti parimate kostüümide eest ka Oscarile.

„Seksi ja linna“ kõrval on Patricia kuulsusrikkaimaks teleprojektiks seriaal "Inetu Betty" ning ta oli stilistiks ka seriaalile "Cashmere Mafia". 2009. aastal oli Patricia kostüümikunstnikuks filmile „Confessions of a Shopaholic“.

Kui „Seksi ja linna“ produtsendid otsustasid sarja jätkuks filmi teha, siis oli kostüümidisaineriks Patricia igati loogiline valik. Keegi teine lihtsalt ei tunne nii hästi nende nelja naise garderoobe. Kui ta alustas rõivaste jaoks plaani koostamist, küsis ta endalt, kuidas on karakterid arenenud. Möödunud oli ju üle nelja aasta. Tegelaste areng pidi olema tark ning põhjendatud. Muutus rõivaste kandmisel loogiline, kuna fännid teadsid sarja ning tegelasi läbi ja lõhki.

Patricia sõnul, ei saanud midagi kahe silma vahele jätta. Seetõttu mõtles ta kõik hoolikalt läbi ning jõudis järeldusele, et vanematel naistel on rohkem kogemust, nad on seksikamad ja enesekindlamad ning nende garderoob väljendab seda jõuliselt. Charlotte’ist sai ema Park Avenue’lt. Tema konservatiivne stiil hakkas omandama väljapeetumat joont. Charlotte’i puhul inspireeris Fieldi Jackie Kennedy.

Seoses Miranda kolimisega Brooklyni ning jõukaks saamisega on ta omandanud klassikalise, kuid luksusliku stiili. Patricia iseloomustab uuenenud Mirandat kahe kaubamärgiga: Prada ja Michael Kors. Samantha, kes on kolinud oma poiss-sõbra Smithiga Californiasse, muutub omaenda küllastatud versiooniks.

"Kui teised tüdrukud arenesid rahulikult ja sirgjooneliselt, arenes Samantha plahvatuslikult,“ ütleb Field. Carrie, kelle stiil oli eklektiline, seisis moe eest kuni viimse minutini. Mis küll saaks temas muutuda? „Ehk muutus väljapeetumaks, kuid samas ka seksikamaks. Ta on enesekindel ning see kajastub ka tema uuenenud stiilis,“ ütles Patricia.

Patricia Field on vaieldamatult üks maailma edukamaid ning kuulsamaid stiliste. Ta on pidanud taluma palju kriitikat, kuid tuleb tunnistada, et just tänu temale on saanud „Seksist ja linnast“ üks legendaarsemaid sarju teleajaloos. Ka samanimelised filmid on olnud üliedukad, vaatamata sellele, et Vivienne Westwood jpt moetegelased ei ole rõivastevalikut õnnestunuks pidanud. Patricia Field on muutnud moe tähtsust televisioonis ning tänu sellele on temast saanud legend.