Enam-vähem iga vastaja nimetas rohkem kui ühe raadiojaama oma lemmikuks. Seepärast ei tasu imestada, et raadiotele häälte andnuid on arvuliselt rohkem kui küsitlusele vastajaid.

Hääled jagunesid nii:

Sky Plus: 13 häält. 6 tüdrukut ja 7 poissi
Power Hit Radio: 7 häält. 5 tüdrukut ja 2 poissi
Star FM: 6 häält. 4 tüdrukut ja 2 poissi
Radio Mania: 4 häält. 1 tüdruk ja 3 poissi
Raadio 2: 3 häält. 2 tüdrukut ja 1 poiss
Raadio Uuno: 2 häält. 1 tüdruk ja 1 poiss

Raadio Elmar, Kuku Raadio, Raadio 3 ja Energy Raadio said kõik ühe hääle, nende kuulajateks on eranditult poisid.

Mille järgi valitakse?

Igapäevaselt kõik siiski raadiot ei kuula, kahekümnest vaid 14 noort. Harvaks raadiokuulajaks loeb end 6 noort. Küsitletutest ei öelnud mitte keegi, et ta raadiot üleüldse ei kuulaks.

Raadiojaam valitakse enamasti ikka muusika järgi. Kui ei ole kindlat raadiot, mille andunud kuulaja ollakse, siis valitakse jaam parasjagu eetris oleva laulu järgi. Loeb ka reklaami hulk, jutusaated ja saatejuhtide rääkimisoskus. Paljud kuulavad raadiot kindlal ajal päevas, seda siis, kui eetris on mõni meeldiv jutusaade või raadiojaamas parasjagu mingi kindla muusikastiili aeg. Kuigi paljude jutu järgi on raadiomängud samuti väga populaarsed, olid minu küsitletutest neis osalenud ainult kuus inimest. Neist kaks olid aga isegi võitnud, kuid sellest hoolimata leiab enamik noori, et see on lihtsalt aja ja raha raiskamine.

Milleks seda vaja on?

Raadio vajalikust mõistetakse mitmeti. Toon ära huvitavamad põhjused miks raadio vajalik on:

Helen(16): Raadio on kindlasti vajalik, ainult kas kõiki neid raadiojaamu saab vajalikuks pidada, mis sealt seest tulevad, selles julgen kahelda. Raadiost saab infot.

Liina(15): Raadio on vajalik vaba aja sisustamiseks. Minul on tihtipeale siis kergem mõelda ja keskenduda, kui panen muusika mängima.

Tanel(16): Raadio on tingimata elu lahutamatu osa. See on ikkagi pikka aega olnud inimeste elus infoallikaks. Praegusel ajal juba vähem, sest on leiutatud televisioon ja Internet. Vanasti monteerisid inimesed endale ise vaheseadmed, et saaks välismaailmaga ühenduses olla ja teada, mis maailmas toimub

Mattias(17): Raadio on kõige mugavam meediakanal. Raadio kuulamiseks ei ole vaja midagi erilist ette võtta — lihtsalt kuulad, kas või mõne muu tegevuse taustaks.

Eelnevalt arvasin, et enamik noori ei huvitu raadiost, rääkigu need raadiojaamade uuringud, mida tahes. Tundub aga, et ma eksisin. Peaks isegi tihemini raadio mängima panema, äkki avastan midagi huvitavat. Aga mida teie, lugejad, arvate ühest või teisest raadiojaamast? Avaldage oma arvamust ja andke ka teistele teada!