Sel aastal toimub üritus 4.-8. aprillini. Nädala jooksul annavad 8-12. klasside õpilastele HIV-teemalisi tunde 26 vabatahtlikku 31 koolis Tallinnas, Tartus, Harju-, Järva-, Võru- ja Valgamaal ning Ida-Virumaal. Kokku jõutakse „Tagasi kooli“ eriprojekti käigus jagada baasteadmisi HIV, aidsi ja seksuaalsuse teemadel ligi 1400 õpilasele.

„Eesti on HIV levimuse kiiruselt jätkuvalt Euroopas esikohal. HI-viiruse levik tekitab suurt koormust meie sotsiaalsüsteemile ja negatiivset mõju meie majanduskeskkonnale,“ ütles Terve Eesti SA juht Keit Fomotškin. „Kuna Eesti noored alustavad seksuaaleluga varakult siis on väga oluline, et HIV-ennetustöö algaks juba koolipingist,“ lisas Fomotškin.

2010. aastal Tervise Arengu Instituudi poolt läbiviidud HIV noorteuurimuse kohaselt on 14 aasta vanustest olnud vahekorras kümnendik Eesti noori ning 16 aasta vanustest iga teine. Samas 38% juhuvahekorras olnutest 14-18 aastastest ei kasuta kondoomi.

Head noored, kui palju on teie koolides HIV-teemalisi loenguid ja ennetustööd korraldatud? Kas olete neist ka midagi kasulikku leidnud?