Seega, kui sa geneetiliselt õnnistatud ei ole, on siiski nii mõndagi, mida sa saad teha, et õnnelikum olla. See, kelle jaoks on need nõuanded tühi lora, võivad jätkata oma sapi sees podisemist, teised aga võivad teha väikeseid samme õnnelikuma elu poole lootes iseenda võimele paremaks muutuda, mitte jääda lootma ümbritsevale maailmale, mis tihti pettumuse võib valmistada.

1. Päris sõprussuhete (mitte ainult ametialaste ja sotsiaalmeedia) sõlmimine tasub ennast ära. Sõprade arvu kasv korreleerub nimelt kõrgema subjektiivse heaoluga. Olenevalt sellest, kui õnnelik sa oled, siis on sõprade arvu kahekordistamine nagu sissetuleku 50% kasv.

2. Ühe uuringu tulemused kinnitavad, et tänutunne kasvatab rahulolu ja tekitab lähedust. Kui üks partner avaldas teisele tänu, tundsid mõlemad ennast järgmisel päeval paremini.

3. Eesmärgid, mille poole sa ei püüdle, ei ole eesmärgid, vaid on unistused. Ja unistused teevad sind õnnelikuks, kui sa nende nimel tegutsed.

5. Tead seda vana klišeed nälgivast, kuid õnnelikust kunstnikust? Tuleb välja, et see on tõsi. Kunstnikud on oma tööga rahulolevamad kui mitte-kunstnikud, kuigi nende palk on üldiselt madalam kui teistel oskusaladel.

6. Andmisrõõm võib olla tõepoolest suureb kui saamisrõõm. Tee teistele head!

7. Raha annab küll vabaduse, kuid paljud uuringud on tõestanud, et alates mingist punktist, kus teatav majanduslik kindlustatus on saavutatud, ei kasvata raha enam õnnetunnet. Selle hetke tajumine on oluline, et ka teistele väärtustele, peale materiaalsete keskenduda.

Allikas: Business Insider