Põhisündmused toimuvad 4.-10. novembrini. Seekordne festival on pühendatud Eesti kitarrimuusikale, kuid peaesineja on USAst: Benjamin Verdery.

“Tänavu möödub 30 aastat esimesest eesti helilooja poolt klassikalisele kitarrile kirjutatud sooloteose sünnist: Lembit Veevo pala „Ekspromt“ on loodud aastal 1978. Selle sündmuse tähistamiseks annab Eesti Kitarriselts välja plaadi „30 aastat eesti kitarrimuusikat“ ja samanimelise kavaga toimuvad kontserdid Rakveres ja Tallinnas, kus kõrvuti eesti vanima kitarriteosega kõlab ka värskeim — esiettekanne Lauri Jõelehelt.

Eestis on aastate jooksul palju vaeva nähtud selle nimel, et professionaalsed heliloojad looksid muusikat ka klassikalisele kitarrile ning eesti kitarrimuusikat hinnatakse kõrgelt terves Euroopas,” rääkis Fiesta de la guitarra peakorraldaja Kristo Käo.

Peale puhta instrumentaalmuusika saab festivalil kuulda kitarre ka lauljaid saatmas.
Väga erinevate kavadega rikastavad festivali Pirjo Levandi ja Riho Ridbeck.

Eesti kitarristidest astuvad festivali raames lavale Heiki Mätlik, Kristo Käo, Aleksandr Statsenko, Julia Kahro, Lauri Jõeleht, Jelena Ossipova, Kristjan Tamm, Peep Peterson, Martin Matt, Kristiina Jalakas ja mitmed kitarriõpilased.