Virtuaalses lahingus osalemiseks tuleb registreerida üks oma sotsiaalvõrgustiku profiil keskkonnas www.jyskpillowfight.com ning valida oma riik (Eesti, Läti või Leedu). Padjalahingutes osalemiseks saab kasutada nii nutitelefone, tahvelarvuteid kui ka sülearvuteid. Osalejad saavad valida, kas juhtida lahingut nutitelefoni või klaviatuuri abiga. Nutitelefoni kasutamiseks antakse kood või QR-kood, mis tuleb sisestada ette antud aadressile. Klaviatuuri kasutamiseks antakse ette juhiseid selle kohta, kuidas padjaviskeid või vastase rünnakuid sooritada.

Jyski juhi Dace Zundure sõnul näitas eelmise aasta kogemus, et huvi taoliste kevadiste meelelahutusürituste vastu on Lätis olnud väga suur, eriti nooremate inimeste seas. “Juba eelmisel aastal lubasime, et uuel aastal jätkame padjasõdade korraldamisega ka Eestis ja Leedus. Arvestades sotsiaalvõrgustike kasvavat populaarsust ning soovides muuta padjasõdu kõikidele soovijatele kättesaadavamaks kõigis kolmes Balti riigis, otsustasime sellel aastal pakkuda võimalust teha tuju rõõmsamaks, võites koos sõprade, tuttavatega ning teiste sotsiaalvõrgustike kasutajatega virtuaalseid padjalahinguid,” nentis Zundure.

Iga osaleja saab kutsuda padjalahingusse oma sõpru ja tuttavaid ning pärast igat lahingut lüüakse tulemused kokku. Perioodil 27. märtsist kuni 28. aprillini pärjatakse iga 100. ja 300. osaleja eriauhinnaga.

Sellel aastal tähistatakse Rahvusvahelist padjasõja päeva erinevates riikides üle maailma 5. aprillil. Jyski toetusel tähistati esmakordselt Rahvusvahelist padjasõja päeva Riias eelmisel aastal. Osa võttis üle 300 inimese, sealhulgas noored muusikud ja näitlejad.

Rahvusvaheline kodu- ja sisustuskaupade kaupluste kett Jysk tegutseb 34 riigis üle maailma. Eestis on JYSKil kaheksa kauplust: neli Tallinnas, kaks Tartus ning üks Narvas ja Pärnus. Jysk pakub laia valikut kodukaupu: voodipesu, tekke, patju, laudlinu, rätikuid, telke, magamiskotte, kodu- ja aiamööblit, valgusteid, küünlaid, salvrätikuid ning muid tooteid kodu sisustamiseks ja kaunistamiseks ning vabaaja veetmiseks. Jyski rajaja on Taani ettevõtja Lars Larsen, kes avas oma esimese poe Taanis 1979. aastal. Balti riikides tegutseb Jysk frantsiisilepingu alusel.