Imeliku kehastanud Rein Aedma meenutas "Pealtnägijas" valminud saatelõigus, et tema valiti välja otse koolipingist. "Läks uks lahti ja kooli õppealajuhataja tuleb sisse koos ühe täiesti tundmatu tädiga ja näitab näpuga minu poole, ütles, et vot see poiss seal. Kutsuti ukse taha ja tehti selgeks, et otsitakse näitlejat uuele valmivale filmile."

Vastupidiselt Aedmale sai Margus Lepa oma Kiire rolli hoopis ootamatus kohas. "Arvo Kruusement nägi mind täiesti juhuslikult Kose-Lükati bussipeatuses, tuli juurde, esitas paar küsimust, mis mul kindlasti meeles ei ole ja nii see jäi. Edasi läksin koju, rääkisin emale. Ema arvas tänaste terminite järgi, et mingi kommionu või pedofiil. Eks ma ei osanud seda Kruusementi eriti kirjeldada ka, aga pärast hakkasid asjad hargnema nii nagu nad tavaliselt hargnevad."

Ain Lutseppale maandus Tõnissoni roll just tänu enda julgusele ja pealehakkamisele. "Tulid kaks meest mulle trepil vastu ja mina küsisin, et kust ma võiksin leida Harry Rehe ja Arvo Kruusementi. Täpselt need samad kaks meest seisid minu ees. Üks lause on mul meeles: Tõnisson on meil olemas."

Kõige keerukam oli valmistumine Aedmale, keda toona 16-aastaselt ka Joosep Tootsi rolli prooviti. Lõpuks imelikuks valitud koolipoiss pidi kandlel neli lugu selgeks õppima. Lisaks kõigele pidi noormees ka oma juukseid blondeerima. "See oli väga pikk ja vaevaline protsess, eriti minule, sest mu juuste pigment on eriti tugev."

Eesti esimeste lapstähtedena oli seda, millega harjuma pidi, omajagu. "Tänaval näidati näpuga, et näe, Imelik läheb."

Tänaseks on mitmed "Kevade" tegelased avalikust elust taandunud või meie seast juba lahkunud. Küll aga on teada, et Kiir on Nõmme Raadio eestvedaja. Varem filmiprodutsendina töötanud Teele õpetab inimesi Hiina vaimsete praktikate järgi elama. Tõnisson figureerib nii teatris kui ka poliitikas. Imelik on aga hoopis teisel maastikul. Tartu Ülikoolis filoloogiat õppinud Aedma hakkas kooliõpetajaks, kes tänaseks juba aastaid Austraalias elab.