On laupäeva õhtu ja sõidan peaaegu täiesti inimtühjal teel, suunaga Maardusse - Baltikumi suurimasse erootikakaubamajja.

Olen Hotlipsi erootikakaubamajas ühe korra elus varem käinud ja mäletan, et siis oli peale minu poes vaid üks meesterahvas, kes minu sisenedes teisele poole poodi taganes ja seina ääres olevaid asju uurima hakkas. Kui seekord parklasse keeran, pean enda üllatuseks vaatama hakkama, kas ja kuhu auto üldse parkida saan. Esimene märguanne, et valentinipäevani on jäänud vaid loetud päevad.

Kohal on umbes 7 külastajat, kes kõik erinevates poe otstes askeldavad. Kohe sissekäigu kõrval on lett, millel ilutsevad erinevate kaunistustega anaaltapid - kivikestega? Aga palun! Aga miks mitte hoopis neetidega? Saab ka seda.

“Kallis, kas need on sabaga?” uurib üks neiu, kes osutab tappidele, millel on kohevad sabad. Kõnetatud kallis ise on veidi eemal, kuid suuremat tähelepanu pööramata tuleb sealt vaevu kuuldav mühkav vastus ja neiu jätkab oma uuringuid isekeskis.

Kindel paik, kuhu kohe peitu pageda, on riieteosakond. Kleitide, hommikumantlite ja korsettide taha astun minagi mõned kiiremad sammud, et seal rahulikult teiste tegevusi luurata - mida siis ikkagi laupäeval tehakse erootikapoes ja kes on need inimesed, kes niimoodi nädalavahetuse šopingut teevad.

Esimesena täheldan, et peale minu ei olegi keegi üksi poodi tulnud. Muutun täiesti vastu tahtmist häbelikumaks seetõttu ja ei taha kaitsva pitspesu varjust isegi pead välja pista. Ei tea, kas teadlikult või mitte, on poes muusika küllalt vali, et teiste vestlusi mitte kuulda, samas on valgustus täiesti normaalne ja näha on kõike. Detailsemalt ehk kui soovikski: seda paari, kes hoogsalt peeniseid hindab, neid silma ja peopesaga mõõdab, seda, kes sekspesu uurib, aga ka neid, kes muid 18+ mänguasju keskendunult analüüsivad.

Suusajopedes külastajad sagivad ringi, justkui täiesti tavalises kaubamajas - käiakse läbi kõik osakonnad ja uuritakse kõike, mida poes pakkuda on. Nagu ikka on tõmbenumbriks sooduskaupade korvid, kus nii mõnigi aga kiirelt kättehaaratud dildo tagasi poetab - kas ehmudes suuruse või hinna peale, ei tea.

Kaubaga sagivate teenindajate abi ja nõu küsitakse julgelt ja kõik justkui juba teavad, mida nad siia otsima on tulnud. Õhkkond meenutab justkui tavalist teisipäevaõhtust Konsumi. Unustasin ennast veidikeseks limpsima, näksima ja imema õhutavate täringute keskele, kui märkan, et külastajate keskmine vanus on tõusnud. Neljast poes olevast paarist kolm on umbes keskealised. Mantlites vanemate paaride emotsioone ja enesetunnet on veidi paremini näha. Märkan ühte paari, mees seisab lettides pool sammu kaugemal kui naine, käed on tõrjuvalt risti ja mõne eriti laiali jalapaari peale pakil pöörab näo kiiresti kõrvale.

“Kusjuures vanemad inimesed on pigem julgemad,” mõtiskleb teenindaja ja meenutab korda, kui poes käisid kaks pensionäri. “Nad küsisid, et kas ma saaks neid aidata ja selgitasid, et nad on juba nii kaua elanud ja kõike proovinud, et tahaks nüüd anaalseksi proovida. Ma olin kohe “VAU”,” tunnistab ta ja muigab.

Kuigi vanemad inimesed on julgemad, võib öelda, et üldiselt on igas vanuses külastajad siiski avameelsemaks muutnud. “Ega juhtub veel ka neid, kes üldse ei julge. Siin on olnud ka nii, et naine ei julge üldse autost välja tulla ja mees käib talle autos asju näitamas, või siis näen, et auto on hästi kaugele pargitud,” toob ta välja meeldejäävamaid erandeid. “Meil on siin linnast soomlasi tulnud ja isegi japsid on käinud,” ja tõdeb müüjanna, et vajadus vallatuste järele ei ole rahvustest olenevalt erinev. Välja koorub vaid see, et mehed on julgemad kui naised.

Ja kui juba rahvustele jutt läks. Tuleb üks muhe härra, kes umbes meetri pikkusest hiigeldildost leti lähedal mööda jalutab ning asjatundlikult naisele konstanteerib "No ajaloostki teame ju, mida Katariina II suur hobusega tegi..."

Valentinipäev on kiire aeg. “Isegi kiirem kui jõulud,” toob müüja võrdluseks. Veidi ärevamaks muutub teenindaja, kui jutt jõuab meesteni, kes oma naisele üllatust soovivad teha. Ta paneb südamele, et iga naine on erinev ja kui meesterahvas astub poodi ja tahab naisterahva soovitusi, siis peaks tulema oma kalli kaasaga, sest võõras naine ei või teada kuidagi, mis kellelegi teisele meeldib.

Lõpuks on mul kõik riiulid juba peas ja kõik vibraatorite suurused teada - on vaid üks eriti peeniseid täis riiul, mille seiramiseks ma ennast veel kogunud pole ja otsustan selle ka seekord vahel jätta.

Jõuan kassani samal ajal koos nooremapoolse meesterahvaga. Kohmetult jääb ta seisma ja pöörab käe kaubaga vaikselt teistpidi, et võõrad silmad ei näeks, mida ta soetamas on. Vestlen müüjaga veel ja jään oma kaupa ootama, kui teine teenindaja kohe kassaga edasi tegeleb. Meesterahvas asetab kaks kondoomipakki ja libesti vaikselt-vaikselt letile ja on kibekiirelt valmis maksma.

Külastajate hulgas on näha, kuidas mõni tunneb ennast vabalt, katsub ja nuusutab kõike, teine seab ukse juures sihtmärgi paika, sööstab sihini, siis letini, kiire piiks-piiks ja ta kaobki ööpimedusse hullama. Olgu üks või olgu teine, pean uhkusega tõdema, et eestlased on julged proovima ja uurima erinevaid võimalusi ning seks ja kummist suguelundid ei pane kliente nina maas üksteisele põgenedes otsa jooksma ega isegi punastama.