Nädalavahetusel vallutas Ühendriikide filmiedetabelid anarhistlik reaalsusfilm “Jackass: The Movie”, tuues stuudio hinnangul avanädalavahetusel sisse 22,7 miljonit dollarit. Tulemus kergitab “Jackassi” kassaedult kõigi aegade kolmandaks oktoobris esilinastunud filmiks.

MTV sarjal põhinev “Jackass the Movie” räägib joobnud kambast, kes söövad uriinis leotatud jääpurikaid, roojavad majapidamistarvete kaupluse tualetipotti ja korraldavad muid sarnaseid etteasteid.

Ei ole kuigi üllatav, et filmi peamise vaatajaskonna moodustasid 17-24-aastased mehed. Tugevama soo esindajad moodustasid kaks kolmandikku vaatajaskonnast, neist ligi kolmveerand olid alla 25-aastased.

Samas näitas väljapääsude juures korraldatud küsitlus, et naistele meeldis film samavõrra kui meestele, ütles MTV president Van Toffler. Möödunud nädalavahetuse edukaim, õudusfilm “The Ring” kukkus 18,8 miljoni dollariga teisele kohale.

Esikümnesse mahtus veel uustulnukas “Ghost Ship” Julianna Marguliesi ja Gabriel Byrne´ga, mis tuli 11,7 miljoni dollariga kolmandale kohale. Adam Sandleri romantiline komöödia “Punch-Drunk Love” teenis 3,5 miljonit ning kerkis kaheksa koha võrra seitsmendaks.

Märksa vähem edukas oli “The Truth About Charlie”, Audrey Hepburni-Cary Granti menufilmi “Charade” uusversioon, mis tõi avanädalavahetusel sisse vaid 2,3 miljonit dollarit ja andis filmile edetabelis 14 koha. Filmis mängivad peaosi Mark Wahlberg ja Thandie Newton.

Esiviisiku lõpetasid kaks romantilist komöödiat: “Sweet Home Alabama” 6,4 miljoni ja “My Big Fat Greek Wedding” 6,3 miljoni dollariga. Kokku on need kaks sisse toonud vastavalt 107,2 miljonit ja 177,8 miljonit dollarit.