Töövarjupäev on programm, mille käigus noored saavad võimaluse ühe tööpäeva jooksul heita pilk oma ala spetsialisti tööle. Igal aastal korraldab noorteorganisatsioon SENT töövarjupäeva eriprojekti Töövarjupäeva Kroon, millega tublimatele noortele antakse võimalus minna töövarjuks tuntud tippjuhtidele ja poliitikutele. Sel aastal toimub projekt juba kümnendat korda ning kandideerida saab pea 30 avaliku elu tegelase töövarjuks. Avaldusi võetakse vastu kuni 2. novembrini.

Tänavu osalevad projektis Eesti Vabariigi peaminister Taavi Rõivas, SEB Eesti peadirektor Allan Parik, Skype Eesti tegevjuht Andrus Järg, Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann ja mitmed teised tuntud poliitikud ja ettevõtete juhid. Sarnaselt eelmisele aastale on osalejate seas nii ajalehtede peatoimetajaid kui ka teleekraanilt tuntud Urmas Vaino ning Rasmus Kagge. Tänavu on valikus ka mitmed riigiasutuste direktorid, nende seas Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie ning Registri- ja Infosüsteemide keskuse direktor Mehis Sihvart. Esmakordselt osalevad ka hoopis teiste eluvaldkondade esindajad nagu tunnustatud geeniteadlane Lili Milani ning Kaitseliidu peastaabi ülem Ilmar Tamm.

“Töövarjupäeva Kroon on kujunenud ääretult populaarseks projektiks üle terve Eesti. Iga aasta oleme üritanud projekti täiendada. See aasta on Töövarjupäeva Kroon suurem kui kunagi varem – meil on valikus pea 30 varjutatavat. Tänavu olemegi keskendunud sellele, et meil oleks valikus palju häid erivaldkonna esindajad. Selle üle on ainult hea meel, et projekti vastu tuntakse järjest rohkem huvi ning usun, et selle aasta valiku seast leiab igaüks endale meelepärase eeskuju, keda varjutada,” ütles Töövarjupäeva Kroon 2015 projektijuht Sten Laansoo.

"Minu jaoks oli Töövarjupäeva Krooni projekt ülimalt tore ja huvitav kogemus, mis jääb meelde terveks minu eluks! Sellist päevaplaani ja kiiret elutempot nagu peaministril on raske ilma nägemata ette kujutada!" jagas oma muljeid eelmisel aastal peaministri töövarjuks valitud Madis Abel.

Kandideerimisinfo on kättesaadav Töövarjupäeva Krooni kodulehel.

Projekt on ellu viidud koostöös Junior Achievement Eestiga ning Tallinna Spordi- ja Noorsooameti toetusel.

MTÜ Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku (SENT) tegutseb alates 2005. aastast ning ühendab Junior Achievement Eesti ettevõtlusprogrammi läbinud noori. Noorteorganisatsiooni liikmed korraldavad erinevaid noortekoolitusi ja ettevõtlusüritusi nii Eestis kui ka välismaal.