Jõulude aeg on kinkimise aeg. Lähedased tahavad head ja loomulikult on neil soov kinkida midagi toredat. Sageli on aga nii, et kuna igapäevaselt ei suhelda üksteisega, siis pole enamasti inimestel õrna aimugi, mida kinkida. Seetõttu kingitakse mingeid täiesti suvalisi asju, mille saamisel on ainuke emotsioon pettumus ja mis hiljem kuskil kapinurgas tolmu koguvad.

Kuidas tulla toime aga sellega, et said kingituse, mida ei soovinud?

Ära oota midagi kindlat

Enne kui hakkad värvilist kinkepaberit lahti kiskuma, sea oma mõtted suunas, et sa ei oota tegelikult midagi konkreetset. Kui hakkad lootma, et kinkekotis mingi kindel asi, mida hing ihkab, siis tegelikult tekitad endale veel suurema pettumuse? Miks? Enamasti soovivad inimesed sulle pühade puhul lihtsalt midagi kinkida. See on tava, millega kaasneb tegevus ja see soovitakse võimalikult kiiresti kaelast ära saada.

Ole avatud

Kui oled värvilise kinkepaberi lahti rebinud ja kingi avanud, siis proovi võimalikult avatud olla. Suure tõenäosusega ei ole karbis asi, mida üle kõige soovisid. Seal on midagi muud ja sul ei ole mõtet teha nägu, et oled siiralt pettunud. Miks? Sinu lähedased armastavad sind tõenäoliselt üle kõige, aga neist keegi pole suuteline lugema su mõtteid. Niisiis võta vastu see, mida sulle pakutakse ja ole õnnelik.

Mõtle välja kompliment

Kui avad kingituse ja ütled "aitäh!", peaksid ütlema ka midagi lisaks. Näiteks räägi sellest, kuidas sulle meeldib saadud asja värv või mis moel on see sinu arust praktiline. Igal juhul ütle midagi rohkemat kui tüüpilised kiidusõnad. Niimoodi jätad kingituse andjatele mulje, et oled õnnelik.

Küsi tšekki

Tšeki küsimisel pead seda tegema äärmise pieteeditundega. Vastasel juhul võid kingituse andjat solvata. Oletame, et saad jõuludeks kampsuni, mis sulle üldse ei meeldi ja tõenäoliselt saaksid selle vahetada mõne teise vastu. Võid julgelt öelda, et soovid tšekki igaks juhuks, kui kampsun osutub väikseks ja soovid selle ümber vahetada või kui see peaks paari nädala jooksul kuskilt katki minema. Võimalusi on mitmeid. Mõtle midagi välja.

Allikas: rd.com

Jaga
Kommentaarid