Töövarjupäev Kroon raames on JA Alumni korraldatud konkurssi kaudu leidnud endale tänaseks päevaks noore järgija mitmed riigimehed ja poliitikud nagu näiteks Riigikogu esimees Eiki Nestor või õiguskantsler Ülle Madise. Gümnasistidele tutvustavad oma tööd teiste seas ka Tallinna lennujaama, Eesti Energia, Swedbanki ja Skype’i juhatuse esimehed. Töövarjupäev ainult tippjuhtidega aga ei piirdu. Töövarju sai endale võtta iga ettevõtja ja spetsialist, kes ise vastavat huvi üles näitas.

Töövarjupäeva traditsioonile pandi JA Eesti poolt alus 1998. aasta kevadel kui klassitäis katsejäneseid Jakob Westholmi Gümnaasiumist varjutas esmakordselt riigi tööandjaid. Töövarjupäev jõudis Eestisse Ameerikast, kahekümne aasta taguses Euroopas ei olnud see üldlevinud tavaks saanud. Toonasest avaüritusest sai Eestis aga tõeline edulugu ning järgneval aastal toimus üritus suisa kaks korda. Seejärel jätkus töövarjupäev intervalliga kord aastas, igal sügisel. Tänaseks on sellest saanud justkui kalendritähtpäev, mille saabumist ootavad igal aastal nii õpilased kui ka ettevõtjad.

„Eelkõige on päev noorte jaoks võimalus tutvuda oma potentsiaalse tööandja ja ametikohaga tulevikuks, et saada aimu, kas reaalsus kohtub tema eelarvamustega“, sõnas JA Eesti direktor Epp Vodja. „Ideaalis ei muuda juht oma tööpäeva varju tõttu huvitavamaks, vaid noor jälgibki kogu tööprotsessi tema kõige argipäevasemas võtmes. Päeva lõpuks mõistavad varjud tõenäoliselt paremini töökoha sisu, on saanud vastused nõutava hariduse osas ning ära näinud töö kergemad ja raskemad pooled. On ka juhtunud, et töövari on saanud ettevõttelt reaalse tööpakkumise.“

Sihtasutus Junior Achievement Eesti on 25 aastat olnud suurim ettevõtlushariduse pakkuja Eesti koolides. Ettevõtte programmide alusel omandab ettevõtlusharidust aastast rohkem kui 12 000 õpilast 181 Eesti koolis algklassidest gümnaasiumini.