Žürii ja televaatajate ette astuvad:

Merike Heidelberg (vioola)
Sten Heinoja (klaver)
Silvia Ilves (tšello)
Karl Johan Kullerkupp (löökpillid)
Mikk Langeproon (akordion)
Jaan Mesi (trompet)
Jakob Peäske (fagott)
Kristiina Rokaševitš (klaver)

Registreerumine tänavusele konkursile oli arvukas, eelvooru pääsemise eest võistles omavahel 29 noort instrumentalisti ja lauljat. Esitatud muusikapalad kõlasid viieteistkümnel erineval instrumendil. Pianiste osales rekordiliselt palju — üksteist.

“Klassikatähtede” žürii liige, Eesti riikliku sümfooniaorkestri peakülalisdirigent Olari Elts ütles, et eelvooru tase oli väga hea, parem, kui oleks võinud registreerumisankeetidega esitatud videote põhjal arvata. “Eriti teeb rõõmu see, et meie hea tasemega pianistide kõrvale on tekkinud konkurents ka teiste pillide näol — mul on väga hea meel, et saates on esindatud kaks keelpilli ja nii vask- kui puupill, löökpillid. Esindatud on kõik pillirühmad ja valik telepubliku jaoks on väga mitmekesine. Arvan, et sellest tuleb üks väga põnev võistlus,” rääkis Elts.

“Eelvooru puhul meedis mulle väga võimalus võistlejatega suhelda,” lausus žürii töös osalenud ERSO kontsertmeister ja EMTA õppejõud Triin Ruubel. “Ja seeläbi tuli iga muusiku tagant välja ka see inimene, kes on pilli taga. Žürii oli kaheksa osaleja valikul üsna üksmeelne, tugevam kaheksa eristus selgelt ja ilma vaidlusteta.”

Võistlussaadetes peavad osalejad end näitama eri külgedest — efektse virtuoosi ja unustamatu meloodia esitajana, nad peavad olema kohanemisvõimelised ja leidlikud, musitseerides koos ootamatute lavapartneritega, esitama klassika- ja pophittide töötlusi. Erinevates voorudes on noortel muusikutel täita ka vaimukad lisaülesanded. Kaheksa televooru pääsenud muusiku hulgast valitakse parim olenemata instrumendist.

Teavet telekonkursist “Klassikatähed 2016” saab veebilehelt www.etv.ee/klassikatahed
Osalejate tegemisi ja saadetes toimuvat jälgib Facebookileht (vaata SIIT).