Dr Noormann:


Igal “käimisel”, igal suhtel on mingi kvaliteet või tunnus, mis määrab selle tõsiduse. Inimesi seob suhtesse armastuseavaldus ja selle vastuvõtmine, intiimsus ja selle respekteerimine, sõnalised lubadused ja vastastikused kohustused. Arvestatavamad neist on ausus ja truudus.

Sageli mõistetakse kahjuks “käimisena” ka lihtsalt harjumuslikku suhtlemist — püsiv pidude kaaslane, sõber, tantsupartner, kojusaatja. Paraku need ei seo ja truuduseks ei kohusta. Nii võib Sullegi tunduda, et sel poisil on peale Sinu veel teine tüdruk.

Aga mida see lause “mul on poiss/tüdruk” üldse võib tähendada? Me kasutame seda väga sageli, aga kui asi muutub tõsiseks, oleme segaduses. Kas see tähendab koos olemise või koos tegutsemise harjumust, sõprust, suhet?  Või kuidas see poiss võib seda sõna ka sinuga suheldes mõista? Inimesed pole asjad, mis kellelegi kuuluvad, et saaks öelda “mul on poiss/tüdruk” või “tal on keegi teine”. See ei ütle tegelikult midagi täpset, kuigi nii räägime. Arusaadavamaks muutub asi siis, kui  saad veendunult öelda, et tal on suhe kellegi teisega. Seda ei saa enam mitmeti mõista, seda ei saa kedagi petmata maha salata ja selle reetmine on truudusetus.

Kui Sul on selle poisiga vastastikku kinnitatud suhe ja tead kindlasti, et tal on samasugune suhe kellegi teisega, on ta truudusetu ning valik tuleb tal teha varem või hiljem. Või  teeb selle üks teist -  kahest tüdrukust. Kui Sa sellest „oma poisiga“ rääkinud pole siis küsi temalt, kes me teineteisele oleme ja mida teineteisele tähendame.
Jaga
Kommentaarid