Esmalt õpetab Nastja kuidas hõlpsalt tomateid koorida. Selleks on sul vaja kausitäis keeva vett, kuhu tuleb tomatid mõneks sekundiks panna. Kui näed, et tomatitesse hakkavad lõhed tekkima, on õige aeg tomat veest välja võtta. Et mitte käsi ära kõrvetada, võta tomatid veest välja kas kahvli, tangide, supilusika või kulbiga. Pärast seda tuleb tomatil koor väga lihtsalt ära.

Nastja kirjutab oma kokaraamatus, et ta on ajanappusel seda suppi teinud ka koorimata tomatitest ja maitse polnud sugugi halvem.

Vaja läheb:

5-6 tomatit

4 kurki

1 paprika

1 sibul

3 küüslaauguküünt

1 tšillipipar

4 spl oliiviõli

2 spl punast balsamicot

koriandrit, peterselli, soola, pipart

Püreestamisel kasuta kas blenderit, köögikombaini või saumikserit. Nastja ise kasutab blenderit. Tükelda tomatid ja viska blenderisse. Lisa kooritud ja tükeldatud kurgid. Puhasta ja haki paprika, tšilli, küüslauk ja sibul ning viska samuti blenderisse.Viimasena lisa õli ja balsamico, sool ja pipar. Nüüd pane blender tööle ja töötle köögiviljad ühtlaseks massiks.

Konsistentsilt peaks supp jääma kartulipüree sarnane. Kui näed, et mass on liialt tihe, lisa veidi leiget vett. Ideaalis võiks supp enne serveerimist seista tunnikese külmkapis aga kui aega napib, ajavad ka paar jääkuubikut asja ära.

Serveerimiseks haki supile pisut peterselli ja koriandrit. Nastja lisab, et tema kaunistab suppi veel hakitud tšilli ja kurgiga. Kui paljud valmistavad tomatisuppi tomatimahlaga, siis Nastja kinnitab oma kokaraamatus, et tomatitest tehtud supp tuleb hulga tummisem ja maitsvam. Head isu!