Mine loomaaeda. Loomadega suhtlemine on ilus ja vahetu kogemus. Loomad ei teeskle ja vahest hakkab inimlastelegi neljajalgsete loomulikkus külge. Nemad tunnevad ennast oma nahas hästi ja on suheldes ausad. Kui sul loomaaeda ei ole võimalik minna, siis leiad enda ümbrusest kindlasti mõne looma, kellega aega veeta.

Küpseta endale midagi magusat. Võta appi kasvõi kogu pere. Ei ole midagi, mis aju paremini tööle paneks, kui üks kõva doos magusat. Internet on retsepte täis ja kindlasti leidub sealt midagi igale maitsele, olenemata sellest, kas oled koogi või isetehtud trüvlite austaja.

Mine sõida rattaga. Pimedad õhtud ja külmad ning märjad ilmad ei ole enam kaugel. Nendel õhtutel on alati parem koduaknast välja vaadata ja kuuma kakaod juua. Võta viimast ja veeda aega värskes õhus, et aju hapnikuga varustada, see aitab ka pikki koolipäevi erksana mööda saata.

Ratas on mugav viis, et kiigata ka koduümbrusest kaugemale, kes teab, millal selleks jälle aega on? Mine sõbraga ja premeerige ennast mõnusa piknikuga. Maa pole enam kauaks kuiv!

Loe midagi, mis ei ole kohustuslik kirjandus. Bioloogiaõpikuid ja kohustuslikku kirjandust saad sa lugeda terve ülejäänud kooliaasta. Premeeri ennast erilise lemmikuga, mis pole sulle programmi poolt ette kirjutatud.

Veeda aega sõbraga, kellega sa ühes koolis ei käi. Tõenäoliselt hakkate teineteist nägema vähem kui suvel. Kaasa ta eelnevatesse ettevõtmistesse.

Uuri, kes sinu uude klassi tulevad. Facebookist saab palju infot. Uued tutvused on alati toredad ja abiks neile, kes alles uues koolis sõprussuhteid looma hakkavad. Nii saad aidata ennast või mõnda uustulnukat.

Külasta vanavanemaid. Ka nende jaoks on sul vähem aega kui muidu. Vanavanemaid rõõmustab alati lastelaste nägemine ja vahest süstivad nad ka sinusse positiivset meeleolu, millega sa oma koolikaaslasi nakatada saad.

Hea tuju ja positiivne suhtumine on kõikide õnnestumiste algus. Hoia silmad lahti ja ammuta endasse seda, kus iganes võimalik!