Mõnel käib seksiisu peal nagu aastajad — mõnel päeval kimbutab talv ja ülim jahedus, siis aga kuum ja seiklusterohke suvi. Mõned sündmused ergutavad seksiisu, mõned pärsivad.

Tõrvatilk võib saatuslikuks saada…

Kui vaatate erinevaid seepe, eriti aga „Seksi ja linna”, siis peaks meenuma nii mõnigi seik, mis seksi pärssijaid illustreerib. Näletate kortsuspepulist vanameest või siis voodisropendajat, kelle eripärad otsekohe ebamugavusreaktsiooni tekitasid? Päriselus toimub kõik samuti — me ei ole huvitatud partnerist, kes on pesemata, kelle sokid haisevad ning kellel on mõni vastik harjumus, mida pole võimalik kahe silma vahele jätta. Võib olla nii, et kaaslane sobib igas sajas mõttes, kuid üks väike tõrvatilk saab nii saatuslikuks, et me ei suuda enam edaspidi kohtuda, kuumast voodielust rääkimata.

Esimesed seksid uue partneriga peavad olema nagu mülkaskõnd — ettevaatlikult, aeglaselt ning kompavalt. Tuleb selgeks teha, mis on selle konkreetse kaaslase soovid, eripärad, mis talle meeldib, mis mitte. Iseäranis ettevaatlik tuleb olla hügieeni, erinevate kehahäälte ning –tuultega, lärmakuse või voodissuitsetamisega. Peale mõnenädalast tutvust, kui teil pole enam häbi teineteisele soove tunnistada, saab asjad selgeks nagunii. Seni hoidke madalat profiili.

Mõõdukas armukadedus tuleb kasuks

Kirg ja veel kord kirg. Kuum ja higine rabistamine, enam ei kannata sekunditki oodata, riided rebitakse seljast… Just selline võiks olla üks kuum seks. Tihtipeale langevad partnerid teineteise kirglikku embusse peale tüli, sest leppimine ja seks on siis eriti magusad. Seksi teeb vahel mõnusaks ka mõõdukas armukadedus — kui üks osapooltest on roheliste kuradite küüsis ja veidike ebakindel, siis talle tundub seks ihaldusväärse partneriga taevamannana. Me ei räägi siin haiglasest armukadedusest, vaid väikesest ebakindlusest, mis vürtsitab vastastikust suhet. Ebakindlus tekitab võistlusmomenti ning paneb pingutama nii voodis kui väljaspool seda.

Samamoodi nagu negatiivsed tunded, mõjutab ka ülim õnnetunne. Endorfiinide mõjul on tüdruk nagu väike kiisu, nurrub ja samas teritab küüsi. Mmmmm, mjau! Selle nimel tasub keegi õnnelikuks teha.

Ja kõige lõpuks: kui miski muu ei aita, siis pange peale üks seksikas film (igaüks ise teab, kas talle sobib Vampiiritapja Buffy, mõni selle surrogaat või midagi paljastavamat…). See peaks alati hädast välja aitama ning vastavasse tujju viima. Samas on suur oht eksida — mõni pistab tulistvalu jooksu, kui partner liiga avameelse filmi peale paneb. Igaühele ikka tema taluvuse piiri kohaselt.