Nimelt ei tunne ma mitte ühtegi inimest, kes arvaks, et peast eemalseisvad kõrvad või kaks-karva-kümnes-reas-juuksed oleksid need jooned välimuses, mille võiks südamerahu ja õnnetundega esimesele kohale asetada. Olgem ausad, meie kommentaar on enamasti ikka umbes selline, et “Appi, millised kapsalehed!” või siis “No on ikka lõust!”. Äärmisel juhul tunneme vaesekesele kaasa. Kas tõesti vaatasid uurimuste läbiviijad vaid televiisorit ja tegid selle põhjal oma järeldused?

Või pidasid nad silmas neid iluvigasid, mis “piinavad” moeajakirjades figureerivaid inimesi: õrn sünnimärk suunurgas, kentsakas auk hammastereas, tumedad silmaalused? Selge see, et need tunnusmärgid muudavad säravalt ilusad inimesed veelgi huvitavamaks. Eelnimetatud veakesed on silmale vaid puhkepaigaks teel täiuslikkuse tipu poole.

Meile ei meeldi üks inimene ju tingimata sellepärast, et tema nägu katavad vistrikud või ninast turritavad välja mustad karvad. Eelkõige vaatame ikka seda, mis meile endale ilus tundub. Ja kui me siis ühel hetkel hakkame mõtlema, et miks üks inimene küll meile nii väga meeldib, siis taipame, et selleks pole mitte ainult tema veatud käed, vaid ka kõik muu tema juures on seksikas. Tema pisut kongus nina, mis suvalises poes istuvale müüjale tunduks inetu, tekitab meis tunde, et kõige õigem oleks see lihtsalt ära raamida – nii ilus näib see meile. Iluvead saavad hoopis teise tähenduse. Kas armastus muudab pimedaks? Ei. Hoopis nägijaks teeb.

Sünnimärk pepul on imeilus ja täpselt õiges kohas ja arm otsaesisel saab alles nüüd oma õige tähenduse. Mõeldes armsama väikestele puudustele läheb kohe südame alt soojaks, sest just need “vead” muudavad ta sinu silmis eriliseks, kuna täpselt selliseid vigu pole mitte kellelgi teisel.

Niisiis ärge varjake oma silmaga nähtavaid puudusi armsama eest. Ei ole mõtet seksides kõhtu sisse tõmmata või sünnimärki jumestuskreemi alla peita. Las armsam hammustab su pekirulle ja musitab su peast eemalseisvaid kõrvu. See oleks sinust ikka päris õel, kui tahaksid oma väikesed erisused vaid endale hoida.