Pärast seda, kui Kroonika tegi eile loo, et jurist Õnneli Matt esitas Robert Sarve vastu aukohtule kaebuse, alavääristades teda kui juristi ja naist, selgus, et kaebuse on esitanud ka üks teine inimene - Priit Kirss.

Kirsi puhul on tegu inimesega, kellega Robert Sarv juba mööda kohut käib, kuna Kirss nimetas kaks aastat tagasi seksuaalkasvatajat Rita Holmi pedofiilitariks.

Kirss leiab, et aukohtu uurimine Robert Sarve vastu on vajalik, kuna tema õiglustunnet on riivatud.

"Soovin, et aukohus annaks arvamuse, kas Robert Sarv on käitunud meediaga suheldes ja nõudekirju ja hagisid esitades kutseeetika kohaselt," ütles Kirss Kroonikale.

"Mind hämmastab menetluskulude suurus identsete hagide puhul. Olen näinud vähemalt seitset erinevat hagi, mis on sisuliselt copy pasted. Näiteks on ta enda menetluskulude loetellu lisanud suure summa, nimetusega kohtumine kliendiga enne kohtuistungit. Samas klient istungile ei ilmunud," lisas Priit Kirss.

Tartu Kohtumaja

Robert Sarv tõi oma vastusõnas välja just Rita Holmi kaasuse, öeldes, et Tartu Maakohus langetab otsuse 31. augustil. "Lisaks on Kirss kostjaks veel ühes teises kohtuasjas ning üks klient kaalub tema vastu uue kohtuasja alustamist. Seega näen P. Kirsi käitumist eelkõige katsena mõjutada mind advokaadina ja maksta mulle isiklikult kätte selle eest, et ma olen klientide nimel ta kohtusse andnud. Mis seal ikka, see käib töö juurde, kui teine pool püüab mind advokaadina mõjutada," ütles Sarv.

"Menetluskulude suurust hindab alati kohus, Priit Kirss sai selles asjas enda väited esitada, aga mingil põhjusel jättis need esitamata, vähemalt minuni pole need juba kuu aega pärast kohtu antud tähtaega jõudnud. Seaduse ja kohtu selgituste kohaselt loetakse ta siis nende suurusega nõustunuks. Ma mõistan tema kibestumust, kuid selle vastu ei saa ta abi aukohtust," kommenteeris advokaat.

"Priit Kirss ja Õnneli Matt on selles mõttes paras paar, sest üheltpoolt solvab Priit Kirss ise daami nimetades teda "pedofiilitariks", teisalt kirjutab aukohtule sellest, kuidas teda häiris Õnneli käitumise "amatööriks" nimetamine. Õnneli teeb ju samamoodi: hõiskab avalikult suuri loosungeid, hiljem solvub, kui tema tegevust amatööri käitumiseks nimetatakse. Lõpetaks selle mõttetu diskussiooni sellega, et igaüks võib ise sellise käitumise kirjeldamiseks omadussõnad valida," sõnas Robert Sarv.