Euroopa õpilasfirmade võistlus koosnes kolmest voorust — esiteks neljaminutilised lavaesinemised, teiseks vestlused žüriiga ning viimaseks kõigile huvilistele avatud õpilasfirmade laat. Lisaks arvestas žürii ka juba eelnevalt saadetud õpilasfirmade tegevusaruandeid. Kõigi osalejate seast pidi žürii leidma üles selle ettevõtte, mis on juba praeguseks paistnud silma tugeva ja jätkusuutliku tegevusega ning millel on potentsiaali tulevikus kasvada ning veelgi areneda. Võistlusele pääses igast osalevast riigist ainult üks õpilasfirma — see, kes võitis kevadel oma siseriikliku võistluse. Vaid iga riigi parimate osalemine tähendas, et konkurents oli väga tihe ning ühtegi nõrka õpilasfirmat võistlusel ei olnud.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu sõnul on nii võistluse korraldajad kui ka osalejad teinud suurepärast tööd. „Käisin vaatamas noorte ettevõtjate presentatsioone ja pean ütlema, et ideede originaalsus, kõrgetasemelein disain ning nutikad lahendused olid tõesti muljetavaldavad. Kõigile lisaks näitasid noored ettevõtjad üles suurt keskkonnateadlikkust ning sotsiaalset vastutust.“

Pärast kahte pikka võistluspäeva kuulutatigi Noblessneri valukojas pidulikul õhtusöögil välja võitjad. Kolmanda koha pälvis õpilasfirma Grades of Glory Rootsist, kes pakuvad õpiabi teenust noortele. Teise koha vääriliseks tunnistati õpilasfirma ACE Suurbritanniast, kes toodab erinevatele pindadele kleepuvat materjali, mille abil on võimalik erinevaid asju üksteise külge kinnitada.

Esikoha pälvis Islandi õpilasfirma E14-Magma, kes toodab jahtunud laavast valmistatud suveniirklaase. Klaasid teeb esmapilgul eriliseks nende valmistamise materjal — maha jahtunud laava — kuid veel enam avaldas žüriile muljet see, et Islandi noored olid välja töötanud uudse viisi jahtunud laava ning klaasi ühendamiseks. Noored olid varasemalt keerulise ülesande originaalselt ja effektiivselt lahendanud ning just nimelt seda kahe materjali liitmis viisi pidasid nad tähtsaks, mille abil oma tegevust hiljem laiendada.

Võistluse žürii esimees, Tallinna Lennujaama juhatuse esimees, Rein Loik sõnas võitjate välja kuulutamise järel, et sel korral oli esikolmiku valimine äärmiselt keeruline ülesanne ning kahjuks pidi nii mõnigi väga tugev õpilasfirma ilma auhinnata koju minema. „Siiski on esikolmik oma kohad auga välja teeninud — nad on näidanud erakordselt tugevat ärivaistu uute turuosade leidmisel, tugevat meeskonnatööd ning entusiasmi ning leidlikust oma ideede elluviimisel.“

Ka Eesti õpilasfirma TEAMO Õismäe Vene Lütseumist (Dajana Grasman, Dina Tanaga ja Karina Kabrits, juhendaja Niina Sidorenko) tunnustati tugevamate ettevõtete — nad pälvisid Euronexti auhinna parima ärimudeli eest. TEAMO pakub suhtlemiskoolitusi 6-10 aastastele lastele. Koolitused toimuvad nii eesti kui vene keeles ning seni on neil osalenud umbes 200 last.

Lisaks anti välja veel mitmeid eriauhindu. Swedbanki innovatsiooniauhinna võitis Luksemburg, kes pakub võimalust rentida omale isiklik kana, kelle tegemistega saab end veebikaamera abil kogu aeg kursis hoida. Montoni turundusauhind läks Läti õpilasfirmale Garage Wooden Bow Ties, kes toodab põnevaid puust kikilipse. Kikilipsud osutusid ka Euroopa õpilasfirmade laadal Viru keskuses väga menukateks.

Euroopa õpilasfirmade võistluse korraldamist toetavad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest, Haridus- ja Teadusministeerium, Hasartmängumaksu nõukogu ja Baltika. Õpilasfirmade programmi peatoetaja on Swedbank.