Seminari ühe korraldaja Katriin Visamaa sõnul annab seminari üldine osa ülevaate välismaal õppimisest, rahvusvahelistest keeletestidest ja karjäärivalikutest. „Uus on töötubade formaat,” selgitas Visamaa. Tema sõnul annavad töötoad võimaluse käsitleda välismaal õppimise ja karjäärivaliku teemasid süvitsi ning esitada saab küsimusi, mida ilusad reklaamtekstid ei kajasta.

„Dream Foundation viib läbi töötoad UK-s, Taanis ja Hollandis õppimisest,” ütles Visamaa. Ta lisas, et töötubadest võtavad osa noored, kes on juba õppinud nendes riikides. Visamaa sõnul saavad välistudengid vastata ka isiklikumat laadi küsimustele, nagu võõras keeles õppimisega harjumine, finantsidega hakkama saamine ja mu selline. „Lisaks noortele vastavad spetsialistid eriala ja ülikooli valiku ning kandideerimisprotsessiga seotud küsimustele,” selgitas ta.

Visamaa kirjeldas, et Põhja-Ameerika Ülikoolide Teabekeskus annab ülevaate, kuidas USA-sse õppima minna. „Oleme mõelnud ka neile, kes ei ole veel eriala valikus nii kindlad. Hariduse Tugiteenuste Keskuse karjäärikeskus viib läbi töötoa teemal, kuidas leida endale sobiv eriala.”
Visamaa sõnul on seminarile oodatud kõik, kes seisavad silmitsi valikuga, kas minna edasi õppima ning kas teha seda Eestis või välismaal. „Ootame õpilasi alates 10. klassist ja tudengeid, kes on oma senises erialavalikus kahtlema hakanud või soovivad ennast välismaal täiendada,” lausus ta.