Selle pisitillukese kiisupoja ema otsib teda kindlasti veel taga, kuna Sfenks ja tema õde toodi turvakodusse seepärast, et ühe kortermaja elanikud lihtsalt sulgesid sissepääsu keldrisse, kuhu kassipoegade ema just poeginud oli. Pojad jäid keldrisse nälga ja ema jäi välja keldriukse taha.

Ema juurest liiga vara ära võetud poegi on väga raske lutitada ja suureks kasvatada. Kassibeebid on väga õrnad ning tahavad ööpäev läbi ainult süles olla, soojust ja lähedust. Inimesel on väga raske pakkuda nii pisikesele kassipojale samasugust hoolt ja samapalju tähelepanu ning lähedust kui kassiemal.

Väga kahju on kassilastest, kes piuksuvad ja meeleheitlikult lähedust otsivad, kes teevad kõik, et ainult inimese käe peale või sülle sooja saada, ning kes oma pisikeste küüntega sihikindlalt sikutades inimese näo juurde ja õlale proovivad ronida.

Kaks nädalat püüdsime seda tillukest elule turgutada… iga tunni järel sööta, teda ravida ja asendusemaga sobitada. Pisike põdes giardiat, ei suutnud kaalus juurde võtta ja isegi igapäevased kliinikuskäigud ja tilgutid ei turgutanud teda sedavõrd, et oma väikest kassilapse elu alustada.
Sfenks suri eile hilisõhtul meie vabatahtliku soojade käte vahel. Pani oma pisikesed ja süütud kassibeebi silmad kinni ja ei avanud neid enam.

Meie vabatahtlikud paluvad kõiki inimesi, kes kassipoja leiavad ja temaga midagi teha ei oska — PALUN-PALUN veenduge ENNE, kui pojad kaasa võtate, et kassiema on tõesti kadunud või teda ei saa enam kuidagi poegade juurde lasta!

Igale kiisubeebile on ikkagi vaja ema, kes teda toidaks ja kallistaks, nii et kiisudest kasvaksid suured, terved ja tublid kassid. Lutipudel on hea küll ja ajab asja ära, aga emahoolt ja ematarkusi saab ühele kassipojale anda ainult suur kass.

Jääme Sind igatsema meie armas pisike…

Jälgi MTÜ Kasside Turvakodu tegemisi Facebookis!