Kättetoimetamata määrus

Kesklinna linnaosavanem Mihhail Korb teatas jaanuari algul toimunud linnavalitsuse istungil, et Shootersi ja Nimeta Baari kohta on elanike kaebuste tõttu alustatud menetlust ja lähiajal ootab neid ees tegevusaja piiramine. Kuigi Korb lubas vastavad teatised ka ettevõtjateni toimetada, seda siiski ei juhtunud ning Shootersi üks omanikke Endrik Eller kinnitas Publikule antud intervjuus, et sai info hoopis meediast. "Meiega asja ei arutatud ega ka teavitatud, et mingisugune menetlus ja võimalikud sanktsioonid töös on," kinnitas ta ning täpsustas, et ilmselt pöördutakse lähiajal ka kohtusse.

Hüvasti, Shooters?

"Meie jaoks tähendaks see tõenäoliselt sellisel kujul tegevuse lõpetamist," kurvastab ta. "Võib-olla suudame oma konseptsiooni muuta ja inimesed varem kodudest välja saada. Siiski arvestades seda, et ülejäänud vanalinna baarid teenindavad kliente edasi varajaste hommikutundideni, ei usu me klientide käitumisharjumuste muutusesse," analüüsib Eller tekkinud ebavõrdset olukorda.

Juht: probleem on kuskil mujal

Shootersi juhi sõnul nende klientidele linnavalitsuse otsus ei meeldi. "Võib juhtida, et nad peavad omale uue lemmikbaari valima. Loodame siiski, et me ei pea oma kliente alt vedama ning kohus teeb otsuse, mis võimaldab meil tegevust jätkata," loodab ta. "Kas te teate mõnda normaalset riiki, kus südalinna baarid peavad kell 00.00 uksed sulgema? Kogu probleem on ju kuskil mujal. Küsimus on avalikus korras ja selles, kuidas politsei ja linn ei saa selle ohjeldamisega hakkama. Selleasemel, et baare kinni panna, võiks linn meiega hoopis koostööd teha," võtab ta asja kokku.