World Cup Skateboarding (www.wcsk8.com) karikaedetabel reastab igal aastal mitmetel maailma olulisematel ja suurematel piirkondlikel rulavõistlustel saavutatud tulemusi, hoides silma peal hooaja edukamatel rulatajatel.

Simpel Sessioni peakorraldaja Mario Kalmre kinnitusel saavad rulatajad tänavastiili ehk WCS Pro Street kategoorias nüüd karikavõistluste punkte koguda ka Simpel Sessionilt, millest saab WCS jooksva karikasarja 8. etapp ning ühtlasi WCS 2011 hooaja avaüritus.

“Osalemine World Cup Skateboarding karikavõistluste sarjas asetab Simpel Sessionil saavutatud tulemused kõrvuti selliste rula tippvõistlustega nagu Mystic Cup ja X-Games, mis on Simpel Sessionile kui rahvusvahelisele spordiüritusele väga oluline tähis,“ sõnas Kalmre.

Karikavõistlusi korraldava samanimelise organisatsiooni üks juhtliikmetest on rulataja ja võistluskommentaator Dave Duncan, kes on mitmeid aastaid käinud ka Tallinnas Simpel Sessionil.

“WCS on maailmas rulavõistlusi korraldanud juba üle 20 aasta ning meil on hea meel, et saame nüüd osa ka sellest põnevast üritusest Tallinnas,” kommenteeris Duncan Simpel Sessioni ühinemist karikavõistluste tuuriga.

“Simpel Sessioni võistlusväljak on alati maailmatasemel ning võistluse jam-formaat põnev nii sõitjatele kui fännidele. Tallinn on koht, kuhu nii Euroopa kui ka kogu maailma sõitjad saabuvad selleks, et tähistada tõelist rulasõidu vaimu,” märkis ta.

Üheks maailma rahvusvahelisemaks ekstreemspordisündmuseks kasvanud Simpel Sessioni paari nädala pärast toimuvale võistlusele on tänaseks kinnitatud osalejaid juba ligi 30st riigist. Taaskord väga muljetavaldavast võistlejate nimistust leiab esmakordselt ka Kolumbias ning Lõuna-Aafrika Vabariigi esindajad.

Simpel Session 11 seninägematult võimsal võistlusplatsil näeb maailmakarikasarja punkte püüdmas muuhulgas Kanada rulatähte Chris Haslami, USA rula-superstaari Greg Lutzkat, rula 2009. aasta maailmameistrit Axel Cruysberghsi (Belgia) ning Simpel Session 10 medalikaitsjaid Tim Zom'i (Holland) ja Sami Miettinen'i (Soome).

BMX-ratturitest võtavad Simpel Sessionist osa end eelmisel aastal võimsalt pjedestaalile sõitnud Drew Bezanson (Kanada), Brett Banasiewicz (USA) ja Ben Wallace (Suurbritannia),  üliedukas trikirattur ja mitmekordne Simpel Sessioni võitja Garrett Reynolds (USA) ning paljud teised tähelepanuväärsed BMX-sportlased igast maailma otsast.

Lisaks augustis 2010 Helsinkis toimunud Stadi Summer Session nime kandnud Simpel Sessioni suveürituselt põhivõistlusele kvalifitseerunud parimad Põhja- ja Baltimaade BMX-ratturid.

Vahetult enne võistlusi, 2.–4. veebruaril toimub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 lainel ka Simpel Sessioni filmifestival kinos Artis ning saab näha Simpel Sessioni fotonäitust Solaris keskuses.

Simpel Session 11 piletid saabuvad EMT esindustesse müügile 15. jaanuaril.